Siiri Välimaa jatkaa naisten maalivahtivalmentajana

Siiri Välimaa jatkaa Palloseuran maalivahtivalmentajana kaudella 2022. 31-vuotias Välimaa päätti komean pelaajauransa kauden 2020 päätteeksi ja seuraavalla kaudella hän aloitti Palloseuran maalivahtivalmentajana. Valmentaminen ei ollut Välimaalle uutta, sillä hän valmensi jo aiemmin pelaamisen ohessa, mutta nyt on takana ensimmäinen kausi kentän laidalla. 

-Ensimmäinen vuosi valmentajana meni kohtuullisen hyvin. Tietysti aina löytyy kehitettävää ja opittavaa on paljon. Omalta osaltani työtä helpotti huikea maalivahtikaksikko, jonka kanssa yhteispeli sujui hyvin sekä se, että Akusti (Salonen) luotti minuun ja haastoi minua läpi kauden. Jatkosopimus oli helppo päätös, sillä haluan olla mukana rakentamassa tätä projektia ja näen, että tämä ympäristö kehittää myös minua. 

Ensimmäinen kausi maalivahtivalmentajana oli tilastollisesti melko onnistunut, sillä TPS päästi Naisten Ykkösessä kolmanneksi vähiten maaleja (22) ja yhdeksän ottelua päättyi nollapeliin. Välimaa jakaakin maalivahdeille kehuja. 

– Viime kaudella Inkeri (Niemi) ja Meri (Hämäläinen) hoitivat tonttinsa hyvin ja siitä kertoo paljon nollapelien ja päästettyjen maalien määrä. Voimme olla tyytyväisiä molempien otteisiin. Kumpikin otti viime kauden aikana askelia eteenpäin ja molemmat olivat kunnianhimoisia oppimaan uutta. Uskon, että kausi 2021 opetti meitä kaikkia jollakin saralla. 

Inkeri Niemen kanssa työ jatkuu Palloseurassa, mutta Meri Hämäläinen siirtyi loppuvuodesta Ilvekseen. Välimaa näkee siirron odotettuna ja luonnollisena. 

– Merin siirtyminen Kansalliseen Liigaan oli mielestäni odotettavaa ja uskon, että tämä on hänelle hyvä valinta. Tepsissä oli kaksi tasavahvaa maalivahtia joista molemmat luonnollisesti haluavat pelata mahdollisimman paljon. Inkerin jääminen Tepsiin on hyvä uutinen, sillä hän tuo joukkueeseen kokemusta ja on varmasti yksi Ykkösen parhaista maalivahdeista, ellei jopa paras. 

Harjoittelu kautta 2022 varten on hyvässä mallissa, eikä Välimaan mukaan mitään isoja muutoksia tarvinnut tehdä. Välimaa uskoo, että joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle tulevat olemaan korkealla ja että ne pystytään joka tapauksessa saavuttamaan. 

– Muutamia uusia asioita olen harjoitteluun lisännyt ja yksityiskohtia on hiottu, mutta melko samalla pohjalla mennään. Odotankin, että jatkamme tulevalla kaudella siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Joukkue ajoi sisään täysin uuden peli- ja harjoittelutavan ja sellainen ottaa oman aikansa. Voisi sanoa, että vasta heinä-elokuussa työ alkoi tuottaa hedelmää. Lähtökohdat tähän kauteen ovat siis ihan erilaiset ja uskon, että tulevasta kaudesta tulee entistäkin parempi! 

Lisää uutisia