Siiri Hammar ja Inkeri Niemi ovat poissa loppukauden

TPS:n kahden runkopelaajan, puolustaja Siiri Hammarin ja maalivahti Inkeri Niemen, kaudet ovat valitettavasti ohi.

23-vuotiaan Hammarin nikamavaltimossa on repeämä ja hän joutuu olemaan pelikentiltä sivussa vähintään puoli vuotta. Hammarin täytyy turvallisuussyistä välttää erityisesti kontaktitilanteita, mutta kevyempi harjoittelu olisi jo nyt mahdollista.

– Tämän kauden pelit on nyt pelattu, sillä en voi ottaa mitään kontaktitilanteisiin liittyviä riskejä. Olen varmuudella puoli vuotta sivussa, sen jälkeen menen kontrolliin ja kuvauksiin. Mikäli kaikki on kontrollin jälkeen kunnossa, on pelaajauran jatkaminenkin vielä mahdollista, Hammar muistuttaa.

Hammar pelasi seuransa edustusjoukkueessa nyt jo kuudetta kauttaan. Hän ehti ylittää tällä kaudella jo sadan pelatun liigaottelun rajan. Hammar debytoi Naisten liigassa jo kaudella 2011, mutta häneltä jäi kausi 2014 kokonaan väliin jalkavamman vuoksi.

– Terveys on kaikkein tärkein asia ja koko joukkue odottaa, että Siiri toipuu taas täyteen kuntoon. Hän on osannut yhdistää hienosti korkeakouluopintonsa ja pelaamisen ja toivon, että se tarina vielä jatkuu. Siirillä on jo kokemusta pidempiaikaisesta poissaolosta ja se varmasti auttaa häntä tästäkin eteenpäin, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia uskoo.

21-vuotiaalla Niemellä oli puolestaan repeämä reisilihaksessa. Vamma oli sen verran paha, että se jouduttiin operoimaan. Myös Niemen toipumisaika venyy kuluvan kauden yli. Niemi debytoi TPS:n maalilla kaudella 2013 ja hän noussut parin viime kauden aikana joukkueensa ykkösmaalivahdiksi.

– Inkeri oli yksi joukkueemme kulmakivistä, kun voitimme viime kaudella SM-hopeaa. On aina ikävää, että nousujohteiseen uraan tulee nyt tällainen tauko. Olen aika vakuuttunut, että hän palaa kuntoutuksen jälkeen taas takaisin pelikentille entistä motivoituneempana, Haltia uskoo.


Inkeri Niemi


Siiri Hammar

Lisää uutisia