Sihvonen: ”RoPSilla on ollut iso merkitys uralleni”

TPS:n torstainen ottelu sarjakärki Rovaniemen Palloseuraa vastaan sytyttää varmasti jokaisen mustavalkoisen, kiitos tasaisen sarjatilanteen ja viime aikojen nousuvireen. Atte Sihvosen ei kuitenkaan tarvitse etsiä erityistä virikettä sarjataulukosta. RoPS sytyttää keskikenttäpelaajan pyytämättäkin, sillä Sihvonen pelasi kahden edellisen kauden aikana juuri Rovaniemellä 43 liigaottelua ja teki läpimurtonsa pääsarjatasolla.

– RoPS on hieno, hyvin yhteisöllinen seura. Kun ollaan kaukana kaikesta, syntyy omalaatuinen yhteisöllisyys. Kasvoin Rovaniemellä pelaajana ja ihmisenä, RoPSilla on ollut uralleni iso merkitys, Sihvonen kiittelee.

Mikko Mannila tuli kesken viime kauden valmentajaksi ja osoitti nopeasti olevansa tosi hyvä tyyppi. Olimme silloin aika syvällä kuopassa, mutta hän onnistui tuomaan uutta energiaa ja intoa. En tiedä, olisiko hän voinut niin kovassa paikassa tehdäkään kauheasti enempää kuin mitä teki.

– Mannilan osaaminen näkyy nyt RoPSin tuloksista, heillä on mennyt hyvin. RoPSilla on muutamia omia nuoria, jotka pelasivat viime kaudella liigassakin, ja lisäksi pelaajia, jotka harjoittelivat meidän kanssamme ja pelasivat kakkosjoukkueessa. He pelaavat rohkeaa ja nättiä futista, Sihvonen luonnehtii.

Sihvonen itse palasi pohjoisesta kotiin viime syksyn putoamisen jälkeen ja pääsi viimeinkin toteuttamaan haaveensa TPS:n edustusjoukkueessa pelaamisesta. Sihvonen on TPS:n oma kasvatti, mutta kulki juniorivuosien jälkeen epätavallisen pitkän tien Salon Palloilijoiden, Ekenäs IF:n ja RoPSin kautta ennen kuin aika oli lopulta kypsä. Lähellä paluu TPS:ään oli jo aiemmin, sillä Sihvonen harjoitteli TPS:n kautta jo ennen kautta 2019.

-Aina se on ollut mielessä, että jossain vaiheessa aion pelata TPS:ssä. Tie on vain ollut pidempi kuin monilla muilla, mutta sitä hienompaa se on nyt pelata täällä. Muistan kun pienenä seurasin pelejä ja esimerkiksi Kasper Hämäläinen oli silloin joukkueen suuria staroja. Nyt saan itse pelata hänen kanssaan.

Pelata Sihvonen on todellakin saanut, sillä hän on ollut Seuran avauskokoonpanossa kaikissa otteluissa joissa on ylipäätään ollut käytettävissä. Vain yksi ottelu on jäänyt väliin pelikiellon takia ja kolmesti Sihvonen on otettu loppuhetkillä vaihtoon. Muuten hän on ollut aina kentällä. Sihvonen onkin TPS:n eniten peliminuutteja kellottanut kenttäpelaaja.

– Oma kausi on ollut samanlainen kuin joukkueenkin. Alkukausi oli hakemista, mutta peli peliltä on menty parempaan suuntaan. Valmennuksen antama luotto merkitsee paljon. Tuntuu hyvältä, että tuki on takana eikä heti joudu penkille, jos sattuu pelaamaan yhden pelin vähän heikommin.

– Toisaalta samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että joukkueen arjessa tekemisen taso on noussut, kun siirtoikkunassa tuli uusia pelaajia ja pelipaikoille on kilpailua. Se on vain tervettä, että jokaisella on tietty paine pelata hyvin, ettei joudu penkille. Alkukaudesta kilpailutilanne ei ollut samaa luokkaa.

TPS:n vire on kääntynyt viimeinkin nousuun. Joukkue ei ole hävinnyt seitsemään otteluun ja viidestä viime ottelusta on kertynyt neljä voittoa sekä 13 pistettä. Sihvonen korostaa, ettei tuloskäännettä ole tehty millään taikatempuilla.

– Peli ei loppujen lopuksi ole hirveästi muuttunut alkukaudesta enkä usko, että esimerkiksi ryhmityksen muuttuminen oli kovin iso asia. Nyt olemme vain pystyneet päättämään hyökkäyksiä ja onnistumisten kautta on tullut varmuutta ja itseluottamusta. Se on se suurin ero.

– Sillä on iso vaikutus, kun huomaa, että pystymme tekemään maaleja ja voittamaan otteluita ihan omalla peruspelillä. Uskon, että se tuottaa tulosta myös RoPSia vastaan. Joukkue on nyt henkisesti ihan eri tasolla kuin vielä pari kuukautta sitten.

TPS-RoPS Veritas Stadionilla torstaina kello 18. Hanki liput otteluun Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-rops-veritas-stadion-turku-lippuja/75870

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. TPS – RoPS  -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3884508

Lisää uutisia