Se on nyt sitten varmaa: TPS karsimaan liiganoususta

TPS pääsee yrittämään pikaista paluuta Veikkausliigaan liigakarsintojen kautta. Asia sai lopullisen sinetin lauantaina, kun TPS pelasi maalittoman tasapelin Oulussa ja samaan aikaan raitapaitojen viimeisetkin uhkaajat, FF Jaro ja MuSa, hävisivät omat pelinsä.

– Isot kiitokset joukkueelle siitä, että saatiin ottelupallo poikki saman tien. Me tiesimme koko ajan, mitä muualla tapahtuu. Tiesimme ennakkoon myös sen, että Haka lähtee Pietarsaaressa kuitenkin selvänä suosikkina kentälle. Pidettiiin varman päälle pelaajia pallon alla ja varmistettiin koko ajan, että omiin ei ainakaan mene yhtään. Siinä onnistuttiin Oulun osalta kaikissa kauden kolmessa pelissä, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen painotti.

– Me kävimme eilen tätä haastetta joukkueen kanssa tarkkaan läpi ja kaikki tiedostivat sen, että Oulu-peli on ennakkoon yksi loppuohjelman hankalimmista, hän muistutti perään.

Tämä merkitsi sitä, että FC Haka nousi suoraan Veikkausliigaan ja TPS karsii Veikkausliigaan noususta sijoittumalla toiseksi tämän kauden Ykkösessä. Lämpimät onnittelut myös Turun suunnasta Valkeakoskelle suorasta liiganoususta!

– Isot onnittelut Hakalle, he ovat todellakin suoran nousunsa ansainneet. Haka on Ykkösen ehdottomasti paras joukkue ja liigaan palaa hieno perinteinen seura. Me yritämme tietysti samaa perässä karsintojen kautta. On erittäin hieno ja iso asia tälle meidän joukkueelle, että me päästään yrittämään samaa, Pikkarainen kiitteli.

TPS:n karsintavastustaja selviää hyvässä lykyssä vasta reilun kuukauden päästä. Vahvimmat kandidaatit liigakarsijan paikalle ovat tällä hetkellä Veikkausliigan haastajasarjan kaksi viimeistä, VPS ja KPV.

– Eihän siihen ole voinut oikein ennakkoon varautua, että tämän kauden Ykkösestä tulee tällainen sarja. Veikkausliigan haastajasarjaa seurataan todella tarkasti, mutta karsintavastustaja voi selvitä vasta viimeisellä kierroksella. Tietysti VPS ja KPV ovat ne todennäköisimmät vaihtoehdot. Meillä on nyt erittäin haastavat viikot edessämme ennen karsintoja, että olisimme juuri silloin parhaimmillamme, Pikkarainen tietää.

AC Oulun ja TPS:n välinen ottelu oli kuten lähes aina, varsin tasainen. Oulun Raatissa pelattu kamppailu ei tarjonnut tällä kertaa mitään kovinkaan suuria hienouksia ja maalipaikat olivat todella kortilla.

TPS hallitsi ottelun alkuminuutteja, mutta AC Oulu sai pelistään sen jälkeen paremmin kiinni. TPS jylläsi ensimmäisen jakson lopun taas vahvemmin, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät näkemättä.

Ottelun toisen puoliajan alku oli vähän kuin avausjakson toisinto. TPS aloitti jälleen vahvemmin, mutta pikkuhiljaa AC Oulu lämpeni peliin mukaan.

TPS:n ensimmäinen maalipaikka aukeni reilun tunnin kohdalla, kun loukkaantuneen Oskari Jakosen tilalle jo ensimmäisellä puoliajalla vaihdettu Solomon Duah passasi, mutta Mika Mäkitalon kuti painui reilusti yli.

AC Oulu pääsi ensimmäisen kerran hieman parempaan paikkaan 70. minuutin kohdalla, mutta joukkue sai vapaapotkun aivan rankkarialueen rajalta. David Ramadingayen veto painui TPS-muurin yli, mutta maalivahti Miikka Mujunen koppasi pelivälineen varmasti.

TPS sai aivan ottelun lopussa parikin hyvää maalipaikkaa, jolla ottelun olisi voinut lopullisesti ratkaista. Joakin Latonen ja Otto Ollikainen pääsivät virittelemään kutiaan ja Rasmus Holma puski kertaalleen vaarallisesti.

Jos TPS varmisti lauantaina karsintapaikkansa, niin AC Oulun tilanne vastaavasti sarjan häntäpäässä on erittäin tukala. Peränpitäjät TPV ja MYPA ovat vain kolmen pisteen päässä AC Oulusta ja AC Kajaanista. Joku tästä nelikosta lähtee ensi kaudeksi kohti Kakkosta.

– Ensi yönä tullaan Turkuun ja sunnuntaina palautellaan. Torstaina on kaikesta huolimatta iso peli Valkeakoskella ja haluamme näyttää siellä parastamme. Sen joukkue pääsee ansaitulle pienelle vapaalle, Pikkarainen lupasi.

Otteun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-ac-oulu-tps-0-0-14-09-2019/

Lisää uutisia