Sateiselta yläkentältä niukka tappio – ”Meidän peli, mutta vastustaja teki maalit.”

Turun Palloseuran vaikea alkukausi Kansallisessa Liigassa sai jatkoa, kun Jyväskylän Pallokerho haki Turusta niukan 0-1 vierasvoiton. Ottelun ensimmäiset minuutit näyttivät, että TPS tulee otteluun kovaa, eivätkä pisteet lähde Turusta helposti. Hyvä alku ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan ottelun yhdeksännellä minuutilla Tiina Tiainen pääsi vetopaikalle. Maalilla pelannut Siiri Välimaa sai kättään pallon eteen, mutta ei tarpeeksi, vaan pallo upposi verkon perukoille.

TPS ei lamaantunut maalista, vaan jatkoi hyökkäämistä. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Viivi Ollonqvist pyöritteli palloa hyvin JyPK:n puolustuksen läpi, mutta ei päässyt maalipaikoille asti. 20. minuutin kohdalla Ollonqvist suuntasi kulmalipulle ja antoi hyvän keskityksen, mutta jatko meni niukasti maalin ohi. TPS sai tänään harjoitella kulmatilanteita oikein urakalla, sillä joukkue sai peräti kymmenen kulmaa, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Toisen puoliajan aikana TPS jatkoi aggressiivista hyökkäämistä mutta JyPK:n puolustus pysyi tarkkana. 49. minuutin kohdalla Tiia Hirvonen onnistui jo ohittamaan JyPK:n maalilla pelanneen Matilda Nurmen, mutta pieneen kulmaan ajautuneen Hirvosen laukaus ei onnistunut täydellisesti, vaan puolustus sai pelastettua pallon maaliviivan tuntumasta. Vähän myöhemmin TPS sai jälleen hyvän paikan, kun Saija Östlund pääsi laukomaan vapaapotkua maalialueen tuntumasta. Östlundin vapaapotku kolahti kuitenkin ylärimaan ja JyPK selvisi tilanteesta.
Tunnin pelaamisen jälkeen kotiyleisö protestoi äänekkäästi käsivirhettä, mutta turhaan. Alle kymmenen minuutin sisällä nähtiin kuitenkin kaksi muuta käsivirhettä ja näistä tarjottiin kotijoukkueelle paikkaa tasoittaa peli. Vapaapotkut eivät kuitenkaan onnistuneet, vaan ensimmäinen jäi muuriin ja toinen leijaili suoraan Nurmen käsiin.

JyPK joutui pelaamaan ottelun lopun vajaalla, sillä Alma Forstén otti ottelun lopussa toisen keltaisen kortin ja joutui poistumaan kentältä ennenaikaisesti. TPS löi loppuun asti kovaa painetta JyPK:n päätyyn, mutta vierailijoiden puolustus oli loppuun asti tarkkana ja nappasi mukaansa täyden pistepotin.

Ottelun jälkeen ottelun lennoikkaimmasta suorituksesta palkittu Netta Laasio oli mietteliäänä.

– Tää oli meidän peli, mutta vastustaja teki maalit. Saatiin rakennettua paikkoja ja päästiin vedoille. Paikoista ei jäänyt kiinni, mutta täytyy löytää se viimeinen silaus. Peli-ilme oli hyvä ja parannettiin viime viikon pelistä todella paljon. Itse pääsin tänään tekemään paljon nousuja laitaa pitkin. Täytyy jatkaa omaa tekemistä ja antaa hyviä keskityksiä. Kyllä niistä joku menee maaliin asti. Jatketaan vain omaa tekemistä, niin kyllä niitä pisteitä vielä tulee, Laasio pohtii.
Palloseuran päävalmentaja Sami Haltia oli ottelun jälkeen mietteliäänä

– Päästiin pelaamaan sitä omaa peliä. Pelattiin riittävän hyvin ja päästiin tasolle, jossa tulosta pitäisi tulla, mutta tänään se viimeinen silaus jäi. Peliin lähdettäessä tavoitteena oli, että päästään hyökkäämään ja tehdään paikoista maalit, mutta samalla pidetään oma pää puhtaana. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu. Yksi ongelmista oli ehkä se, että maaleja ei ole vielä tullut, joten viimeisistä ratkaisuista puuttuu rentous ja tilalle on tullut paineita. Olen tyytyväinen siihen että painettiin hyvin. Maaleja olisi pitänyt tulla montakin, mutta jos ei onnistu, niin ei vaan onnistu, Haltia toteaa.

Vaikka ottelusta tulikin niukka tappio, jakoi  päävalmentaja omilleen kiitosta

.
– Kiittelin kaikki pelaajat läpi. Tänään tehtiin todella paljon hyviä asioita. Nyt piti vain perään todeta, että oltaisiin ansaittu myös tulosta, mutta se jäi tänään puuttumaan. Todettiin kuitenkin, että kyllä niitä pisteitä vielä tulee, jos jatketaan kehitystä. Pelistä ei löytynyt mitään selkeää parannettavaa, vaan onnistuttiin omassa pelissä hyvin. Vain maalit jäivät puuttumaan. Nyt täytyy miettiä, miten tuleva viikko treenataan. Mennään perustekemisellä ja lähdetään katsomaan oikeita rytmityksiä vastustajan mukaan. Täytyy löytää se onnistumisten ketju, joka johtaa maaleihin asti, Haltia pohtii.

Ottelun kooste on nähtävissä Ruudun kautta osoitteesta https://www.ruutu.fi/video/3641673

Lisää uutisia