Sarjakärki-TPS kohtaa torstaina Pallokissat Kuopiossa

Naisten liigan kärkijoukkue TPS kohtaa torstaina Pallokissat Kuopion Savon Sanomat Areenalla. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Turussa päättyi TPS:n selkeään 3-1-kotivoittoon. Tuon ottelun kummallisuuksiin kuului se, että Hanna Ruohomaa latoi puhtaan knallitempun Pallokissojen verkkoon ja kaupan päälle vielä yhden Pallokissojen puolesta omaan verkkoon.

– Aika harvoin tulee tuollaisia pelejä, että yksi pelaaja tekee molempiin päihin kaikki maalit. Ne oli sitä paitsi hienoja maaleja kaikki, TPS-toppari Alina Schrey keventää alkuun hyväntuulisesti.

– Pallokissat-peli oli kauden ekoja pelejämme ja molemmat joukkueet ovat menneet siitä paljon eteenpäin. Pallokissat on fyysinen, taklaus- ja juoksuvoimainen joukkue, mutta eiköhän meiltäkin löydy samoja ominaisuuksia, Schrey tietää.

Naisten liigan edellinen kierros sujui joukkueilta täysin vastakkaisissa merkeissä. Siinä missä TPS möyhensi kotonaan GBK:n 7-0, kävi Pallokissat sukeltamassa Vantaalla PK-35:lle peräti 6-0. Pallokissoilla oli ennen rökäletappiotaan takana kuitenkin hieno seitsemän ottelun mittainen tappioton putki. Kuopiolaiset taistelevat tällä hetkellä Naisten liigan yläloppusarjan kahdesta viimeisestä paikasta lähinnä Ilveksen ja Åland Unitedin kanssa.

– Pallokissoilla ei ole nyt muuta kuin voitettavaa, he haluavat varmasti puhdistaa kasvonsa. Pallokissojen tasosta kertoo jotain se, että he voittivat HJK:n vieraissa 1-2, Schrey muistuttaa.

TPS on mässäillyt kaudella 2017 maaleilla, sillä niitä on koossa jo 30. Ilahduttava asia on myös se, että nyt oma pääkin on pysynyt puhtaana kahdessa viimeisessä pelissä.

– Myös Pallokissoilla on kova hyökkäys, sieltä löytyvät esimerkiksi Signy Aarna ja Aino Kröger. Meille on painotettu, että kun pitää oman pään puhtaana, ollaan meidän hyökkäyskalustolla jo aika lähellä voittoa. Viimeisissä peleissä on ehkä asennoiduttu puolustuspeliin paremmin ja pelattu uhrautuvaisemmin. Myös kommunikaatio maalivahtien kanssa sujuu, ja pitääkin sujua, koska meillä viikossa niin paljon yhteisiä tunteja, Schrey korostaa.

TPS lähti kauteen laajalla ja laadukkaalla pelaajamateriaalilla. Nyt vaihtoehtoja, leveyttä ja taitoa on vielä entistä enemmän, kun Sini Laaksonen ja Ria Öling palasivat seuran vahvuuteen.

– Ria on vahva pallon kuljettaja, joka pystyy ratkaisemaan pelejä vaikka yksin. Sini tuo keskikentälle uutta juoksuvoimaa ja energiaa. Ja molemmat ovat kaiken lisäksi vielä tosi taitavia pelaajia, Schrey painottaa.

Kuopion Pallokissat-TPS Savon Sanomat Areenalla torstaina 1.6. klo 19.00.

Lisää uutisia