Santeri Pohjolainen uuteen jatkosopimukseen TPS:n kanssa

TPS on solminut uuden jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Santeri Pohjolaisen kanssa. TPS:n ja Pohjolaisen uusi sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun asti. 18-vuotias Pohjolainen nousi TPS:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin mukaan jo kaudella 2019. Hän debytoi edustusjoukkueen riveissä Veikkausliigassa Hakaa vastaan syyskuussa 2020. Pohjolainen on TPS:n omia kasvatteja ja hän kuuluu myös Suomen U19-ikäluokan maajoukkueen rinkiin. Hän on pelannut Miesten Ykkösessä tällä kaudella toistaiseksi kolme ottelua.

– Santeri on kehittynyt paljon ja hän kehittyy edelleen. Lisääntyneen vastuun ja kasvavan roolin myötä myös itseluottamus lisääntyy ja rooli joukkueessa tulee kasvamaan entisestään. Santeri pystyy nyt uuden jatkosopimuksen myötä keskittymään rauhassa harjoitteluun ja omaan kehitykseensä. Hän on erittäin taitava pelaaja, hyvä prässääjä ja hänellä on myös erinomainen ensimmäinen kosketus palloon. Santerille sopii rooli linkkinä keskikentän ja hyökkäyksen välissä. Odotan häneltä vielä parempaa koko kenttäpelin hahmottamista sekä tehoja. Santerin maajoukkueleiri oli onnistunut ja hänen kehittymistään kiiteltiin myös siellä, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summaa.

– Hän on lahjakas oman seuran kasvatti, me haluamme pitää omista nuorista tulevaisuuden pelaajistamme jatkossa entistä paremmin kiinni. Santeri on noussut nopeasti edustusjoukkueeseen ja hänellä on myös näytön ja vastuunkannon paikka tällä kaudella. Tämä on uusi askel kohti sitä pitkäjänteisyyttä, jolla TPS:n omista kasvateista pidetään kiinni. Näitä omien kasvattien sopimuksia tulee lyhyellä aikavälillä lisää. Käymme jatkossa aina ensin omat pelaajamme tarkasti läpi. Nyt edessä on myös GANT-akatemian nykyisten pelaajien arviointi sekä uusien pelaajien rekrytointi sinne, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen puolestaan taustoittaa.

Santeri Pohjolaisen kummiyritys:

Lisää uutisia