Santeri Mäkisen pelaajaura päättyi polvivammoihin

TPS:n Santeri Mäkinen joutuu lopettamaan oman pelaajauransa toistuvien polvivammojen takia. 23-vuotias Mäkinen on oman ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia koko Suomessa ja hän ehti käydä kaksi peräkkäistä, raskasta ja pitkää kuntoutusjaksoa polviensa kanssa läpi. Hän loukkasi kuitenkin polvensa viime keväänä jo kolmannen kerran ja kuntoutus ei tuottanut enää tulosta toivotussa aikataulussa. Mäkisen molemmat polvet on operoitu viime vuosien aikana, toinen kahteenkin otteeseen.

-Santeri kuntoutti itseään sitkeästi, mutta se ei tuottanut valitettavasti enää toivottua lopputulosta. On todella sääli, että huippulahjakas pelaaja joutuu jättämään kentät noin nuorena. Toivon, että Santeri ei jätä kuitenkaan kokonaan jalkapalloa, sillä pienen etäisyyden ottamisen jälkeen hänellä olisi varmasti paljon annettavaa myös juniorivalmennuksen puolella, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo.

Mäkinen pelasi TPS:n keskikentällä kaudesta 2010 lähtien 52 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä kaksi maalia. Viime kaudella hän loukkaantui toukokuussa Ykkösen kolmannella kierroksella ottelussa PS Kemiä vastaan. Mäkinen pelasi urallaan myös 33 poikien maaottelua.

– Ikimuistettavia ja hienoja vuosia nämä ovat olleet, vaikka aivan viime ajat olivat minulle tietysti raskaita. Nyt on aika kuitenkin kohdistaa katseet muualle tässä elämässä. TPS:n kotiotteluiden katsomossa nähdään varmasti seuraavaksi, mutta mitä jalkapalloon muussa muodossa jatkon suhteen tapahtuu, en osaa sanoa vielä mitään. Kiitokset kaikille seuran kannattajille ja koko TPS-yhteisölle yhteisistä vuosista, Mäkinen toivottaa.

TPS kiittää Santeri Mäkistä seuran eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää pelaajauran jälkeiseen aikaan!

TPS TV: Mäkisen jäätävä syöttö, Peltolan kylmänviileä viimeistely (2.4.2015)

Lisää uutisia