Santeri Mäkinen italialaisen Brescian testiin

TPS:n 18-vuotias keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinen matkustaa tänään Italian Serie A -seura Brescia Calcion testileirille. Brescia nousi täksi kaudeksi takaisin Italian pääsarjaan, joka käynnistyy taas tulevana viikonloppuna. Mäkinen palaa takaisin Suomeen ensi viikon tiistaina, joten häneltä jää TPS:n lauantainen KuPS-ottelu väkisinkin väliin.

Puolustavassa roolissa keskikentällä parhaiten viihtyvä Mäkinen debytoi tällä kaudella Veikkausliigassa ja hän on pelannut nyt kuusi ottelua liigatasolla. Hänet nimettiin ensimmäistä kertaa raitapaitojen avauskokoonpanoon puolitoista viikkoa sitten, kun TPS kaatoi Turun hegemoniaottelussa FC Interin lukemin 1-2.

Mäkinen ei ole ensimmäistä kertaa Italiassa, sillä hän on jo aikaisemmin käynyt tutustumassa Juventuksen nuorisoakatemiaan. Bresciaan menemistä helpottaa se, että seuran riveissä pelaa jo entuudestaan suomalainen Perparim Hetemaj.

– Tämä kutsu tuli nopeasti ja yllättävästi. Tietysti Bresciaan on nyt helpompi mennä, kun joukkueen riveissä on jo yksi suomalaispelaaja. On enemmän kuin mielenkiintoista päästä italialaisen pääsarjaseuran harjoituksiin mukaan. Koetan esittää heille parasta osaamistani ja omia vahvuuksiani, kohti lentokenttää kiirehtinyt Mäkinen pohdiskeli.

Brescia muistetaan myös seurana, jossa legendaarinen Roberto Baggio lopetti pelaajauransa vuonna 2004.

Lisää uutisia