Sami Rähmönen kasvoi pikkupojasta aikamieheksi Tepsissä ja toimii nyt nuoren TPS U23:n isähahmona

Miesten Kolmosessa pelaava TPS U23 sai kovan vahvistuksen kauden alussa, kun seuralegenda Sami Rähmönen liittyi joukkueeseen. Rähmönen pelasi Turun Palloseuran edustusjoukkueessa 16 vuotta, kunnes ilmoitti lopettavansa uransa Veikkausliiga-kauden 2020 päätteeksi. Kokonaan ”Räpsä” ei osannut rakasta lajiaan jättää, vaikka pääsarjapelit ovatkin nyt taakse jäänyttä elämää. Rähmönen on nauttinut pelaamisesta TPS:n reservijoukkueessa.

– On ollut kiva pelata. Meillä on joukkueessa paljon hyviä ja lupaavia nuoria pelaajia. Pyrin olemaan oma itseni ja neuvomaan tarvittaessa. Luulen, että pojat ovat tykänneet, kun olen ollut joukkueessa mukana, Rähmönen, 35, sanoo.

Vuosi 2022 on Turun Palloseuran satavuotisjuhlavuosi. TPS:n ja Sami Rähmösen yhteiseen matkaan mahtuu monia unohtumattomia hetkiä. Rähmönen voitti TPS-paidassa Suomen Cupin (2010), Liigacupin (2012) sekä neljä SM-pronssia (2007, -09, -10 ja -12). Rähmönen koki myös TPS:n eurocup-pelit kausien 2008–13 välillä ja oli kapteenina kahdesti nostamassa Tepsiä takaisin Veikkausliigaan. Veikkausliigassa Rähmönen pelasi TPS-paidassa 274 ottelua ja Ykkösessä 96 ottelua.

– TPS merkitsee minulle paljon. Pikkupoikana olen aikanaan tullut seuraan. Olen saanut kasvaa tässä seurassa – ja kasvan edelleenkin, vielä vuosikymmenien jälkeenkin. Olen saanut paljon seuralta ja koetan nyt tällä tavalla antaa vähän takaisin nuoremmille pelaajille, Rähmönen sanoo.

Lisää Sami Rähmösen kuulumisia oheisella videolla.


TPS U23 kohtaa keskiviikkona 1. kesäkuuta FC Interin reservijoukkueen. Ottelu alkaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 18.30.

Lisätiedot pelistä löydät otteluinfosta: https://fc.tps.fi/tps-n-ja-fc-interin-reservijoukkueet-kohtaavat-ylakentalla-ke-1-6-klo-18-30

Lisää uutisia