Sami Haltiasta TPS:n naisten liigajoukkueen uusi päävalmentaja

TPS:n naisten liigajoukkue vaihtaa päävalmentajaa ensi kaudeksi. TPS:n uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Sami Haltia, joka on valmentanut tällä kaudella TPS:n B-tyttöjen joukkuetta. Haltian ja TPS:n välinen sopimus on kaksivuotinen.

41-vuotias Haltia valmensi TPS:n naisten liigajoukkuetta jo kauden 2011 lopussa. Hän onnistui silloin kääntämään joukkueen pelillisen kurssin niin, että joukkue säilyi liigatasolla. Haltia on aloittanut valmentamisen TPS:n Southwest United -yhteistyöseurassa Paimion Hakassa.

TPS:n nykyinen päävalmentaja Jouni Alén johtaa joukkuetta kauden 2013 loppuun asti. TPS on pelannut erittäin onnistuneen sarjakauden ja joukkue jäi vain yhden voiton päähän Naisten liigan ylemmästä loppusarjasta. Vaikka joukkue jäi niukasti alempaan loppusarjaan, on joukkueen ensi kauden liigapaikka kuitenkin jo käytännössä selvä.

Haltian suurimpana haasteena tulee olemaan seuran omien junioreiden kasvattaminen liigatason pelaajiksi. TPS on lisäksi tehnyt yhteistyötä Ykkösessä pelaavan kemiöläisen KSF:n kanssa, mutta tuo yhteistyökuvio on tulevaisuuden suhteen vielä auki. TPS:n liigajoukkueen ja B-tyttöjen joukkueen yhteistyö jatkuu varmasti tiiviinä.

– Pelaajien kasvattaminen ja kehittäminen on varmasti se suurin haaste, mutta myös mahdollisuus. TPS:n junioripohja on määrällisesti ja laadullisesti erinomaisella tasolla. Tavoitteena on pitkässä juoksussa myös toiminnan jatkuvuus, pelillinen menestys sekä liigapaikan vakiinnuttaminen seuran omilla kasvateilla. Ensi kauden joukkueen rakentaminen aloitetaan oikeastaan heti, Haltia jo suunnittelee.

TPS:n naisten ja tyttöjen jalkapallon tulevaisuus näyttää siltäkin osin erinomaiselta, kun myös seuran tyttöjuniorit on valittu mukaan valtakunnalliseen Sami Hyypiä Akatemiaan jo sen toiselle kaksivuotiskaudelle 2013-2015.

– Valinta Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi pilottivaiheen jälkeiselle kaudelle osoittaa, että tekemämme työ tyttöjalkapalloilussa on jo arvioitu valtakunnallisesti laadukkaaksi. Nyt aiomme panostaa tyttöjen jalkapallotoimintaan entistä enemmän. Tulemme kehittämään SWU-toimintaa myös tyttöpuolella ja SHA-valinta onkin merkittävä askel koko Turun seudun tyttöjalkapallon kehittämiselle, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö
Tommi Pikkarainen puolestaan linjaa.

Lisää uutisia