Sami Haltia palaa TPS:n naisten päävalmentajaksi

Sami Haltia palaa kahden kauden tauon jälkeen takaisin TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. 47-vuotias Haltia on solminut seuransa kanssa kauden 2020 kattavan sopimuksen.

Haltia seuraa tehtävässään Petteri Joensuuta, joka siirtyy puolestaan päättyvän kauden jälkeen TPS:n tyttöjen uudeksi valmennuspäälliköksi. Joensuun valmentama TPS sijoittuu Naisten liigassa tällä kaudella seitsemänneksi.

Haltia toimi itse viimeisen vuoden osa-aikaisena TPS:n tyttöjen ja naisten valmennuspäällikkönä. Hänen vastuulleen kuului jo viime kaudella naisten edustusjoukkueen pelaajakartoitus. TPS aloittaa uuden joukkueen kokoamisen naisten liigakaudeksi 2020 heti kauden päättymisen jälkeen.

– Tartun haasteeseen erittäin innostunein mielin. Palo valmentamiseen on todella kova. Pidin ensin vuoden totaalisen tauon valmentamisesta, mutta viime kaudella olin taas jo mukana. Olen käynyt edellistä neljän vuoden jaksoa menestyksen ohella myös kriittisesti läpi ja uskon, että siitä on myös paljon opittavaa. Meillä on paljon suunnitelmia jo valmiina ja alamme avaamaan tätä kokonaispakettia asia kerrallaan pian kauden päättymisen jälkeen, Haltia painottaa.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Sami ja Petteri jatkavat meidän organisaatiossamme. He toimivat tiiviissä yhteistyössä jo viime kaudella ja se toimi erittäin hyvin. Sami on erittäin kokenut ja arvostettu valmentaja, joka aloittaa uuteen kauteen valmistutumisen heti. Hän tuntee erinomaisesti nykyisen joukkueemme sekä myös koko Suomen pelaajatilanteen, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allen summaa.

Sami Haltia valmensi TPS:n naisten edustusjoukkuetta kausina 2014-17. Hän palautti TPS:n naiset mitalijoukkueeksi 31 vuoden tauon jälkeen, kun seura voitti SM-hopeaa kauden 2016 päätteeksi. TPS voitti Haltian johdolla tuolloin koko seurahistoriansa 11:nnen SM-mitalin. TPS sijoittui Haltian viimeiseksi jääneellä valmennuskaudella 2017 Naisten liigassa neljänneksi, jääden silloinkin vain kolmen pisteen päähän SM-pronssista.
 

Lisää uutisia