Sami Haltia ja Pasi Läpinen jättävät TPS:n naisten valmennuksen

TPS:n naisten edustusjoukkueen valmentajat, päävalmentaja Sami Haltia sekä hänen apuvalmentajansa Pasi Läpinen, jättävät tehtävänsä TPS:n naisten edustusjoukkueen valmentajina tämän kauden jälkeen. Haltia aloitti TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2014 apuvalmentaja Mikko Hyyrysen kanssa. Pasi Läpinen liittyi Hyyrysen tilalle valmennusryhmään kaudeksi 2015.

Valmennuskaksikon yhteisenä tavoitteena oli nostaa TPS:n naisten edustusjalkapallo valtakunnan huipulle vuosikymmenien tauon jälkeen. Tavoite onnistui, kun TPS palasi mitalikantaan 31:n vuoden tauon jälkeen kauden 2016 päätteeksi. TPS nousi kauden 2016 päätöskierroksella SM-hopealle voittamalla mestarijoukkue PK-35:n Vantaalla 0-2.

TPS asetti kaudelle 2017 todella kovan tavoitteen, seuran historian kautta aikain toisen Suomen mestaruuden. TPS aloitti kauden hienosti ja johti Naisten liigaa aina heinäkuulle asti. Sen jälkeen joukkue meni pieneen lamaan ja voitoton putki venähti sen verran suureksi, että haaveet Suomen mestaruudesta kariutuivat.

TPS löysi oman pelinsä taas Naisten liigan yläloppusarjassa. Raitapaidat hävisivät Suomen mestaruudesta kilvoittelevalle FC Hongalle Espoossa lukemin 3-2. Peli oli äärimmäisen tasainen. Sen jälkeen TPS voitti Ilveksen Tampereella 3-5 ja viime lauantaina Pallokissat Urheilupuiston yläkentällä 3-1. TPS nousi kahden peräkkäisen voittonsa myötä taas sarjassa kolmannelle sijalle – ja SM-pronssimitaleihin kiinni.

– Lähdimme kauteen tavoitteenamme Suomen mestaruus. Voitimme viime vuonna SM-hopeaa ja tavoitteemme tälle kaudelle ei voinut olla huonompi. Se oli rohkea, mutta avoin tavoite. Olimme siinä tahdissa alkukauden, mutta runkosarjan loppu oli sitten vaikeampi. Katson, että minulla on vastuu tavoitteesta tämän kauden osalta ja emme siihen päässeet. Tämä ei ollut kuitenkaan se suurin syy väistymiseeni, Haltia taustoittaa.

– Myös muutamat tärkeiden avainpelaajien loukkaantumiset vaikuttivat tietysti pelaamiseemme. Minulla on siviilitöissäni omat haasteeni ja ajankäytön jakaminen nykymallin mallin mukaan ei ollut enää mahdollista. Olen sitä mieltä, että joukkueen pitää hakea nyt myös uutta suuntaa. Olen erittäin kiitollinen TPS:lle seurana, sekä koko naisten edustusjoukkueelle taustavoimineen, että pääsimme nostamaan tasoamme tavoitteidemme mukaan, Haltia painottaa.

Päävalmentaja Haltia painottaa sitä, että TPS on edelleen valtakunnan kirkkaimmalla huipulla ja joukkue taistelee SM-pronssimitalista HJK:n kanssa kauden viimeiseen otteluun asti. Naisten liigaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja TPS kohtaa lauantaina 30.9. PK-35:n Turun Urheilupuiston yläkentällä klo 15.00 alkaen.

Sami Haltia ennakoi kauden viimeistä kotiottelua näin:

https://tpstv.fi/pk-35-ennakko-erittain-laadukasta-pelaamista-pysyvat-linjassaan

Lisää uutisia