Samba Benga jatkaa TPS:ssä

TPS on tehnyt jatkosopimuksen keskuspuolustaja Samba Bengan kanssa. 192-senttisen topparin sopimus kattaa kauden 2022 ja sisältää myös option kaudesta 2023.

Benga siirtyi TPS:ään viime kaudeksi ja pelasi kauden aikana Ykkösessä 19 ottelua. Aiemmin hän on edustanut Suomessa Ekenäs IF:ää ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

–Olen enemmän kuin iloinen, että saan jatkaa täällä. Olen nauttinut ajastani Turussa ja kun TPS:llä oli kiinnostusta tehdä jatkosopimus, päätös oli todella helppo. En malta odottaa, että sarjakausi alkaa ja pääsemme tavoittelemaan liiganousua. Oma tavoitteeni on olla parempi kuin viime kaudella ja auttaa joukkuetta saavuttamaan se tavoite, Benga summaa.

–TPS:ssä on hienoa olla. Meillä oli viime kaudella loistava joukkuehenki jo alkukaudella, vaikka peli ei silloin sujunutkaan toivotusti. Loppukaudesta se vain parani ja kauden jälkimmäinen puolisko oli pelillisestikin erittäin onnistunut ihan viime metrejä lukuun ottamatta. Myös TPS:n kannattajat tukevat meitä hienosti, Benga kiittelee.

Kauden päätyttyä Benga matkusti kotimaahansa Senegaliin, jossa ei ollut pandemian vuoksi päässyt käymään kolmeen vuoteen. Turkuun hän palasi tämän viikon alussa. Benga on mukana heti perjantai-illan sisäisessä harjoitusottelussa.

–Kauden jälkeen Samba halusi ymmärrettävästi päästä pitkästä aikaa käymään kotona, mutta meillä oli keskusteluyhteys koko ajan. Sopimusneuvotteluissa meni oma aikansa, mutta olen tyytyväinen, että saamme Sambankin mukaan. Hän on nopea toppari, aivan kuten Roope Pakkanenkin, ja uskon että siitä ominaisuudesta on meille paljon apua tulevalla kaudella, päävalmentaja Jonatan Johansson kertoo.

Bengan lisäksi TPS:llä on kiinnitettyinä keskuspuolustukseen Pakkanen, Rasmus Holma ja Joonas Lakkamäki. Myös Kalle Taimi pystyy tarvittaessa pelaamaan topparina.

–Olemme edelleen kiinnostuneita, jos puolustuksen vasemmalle puolelle löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja, mutta tilanne on nyt sillä osa-alueella kaikkiaan hyvä, Johansson tiivistää.

Lisää uutisia