SalPa-ennakko: ”Puolustamista hiotaan, haussa riittävän kova tempo”

Pre season -perinteistä pidetään kiinni. TPS kohtaa Kakkoseen valmistautuvan SalPa:n harjoitusottelussa ensi perjantaina, eli 17.1. SalPa-ottelu alkaa LähiTapiola-areenalla klo 14.00. Päävalmentaja Tommi Pikkarainen juoksuttaa perjantaina kentälle noin 15 pelaajan vahvuisen joukkueen.

TPS:llä on koossa tällä hetkellä Veikkausliigakaudelle 2020 yhteensä 16 pelaajasopimusta. Muutamaa sopimusta vielä viimeistellään ja muutamalle pelipaikalle haetaan vielä vahistusta. Viime kaudella paluun kentille tehneen Matej Hradeckyn ensi kauden sopimustilanne on vielä auki.

TPS:n kolumbialaisvahvistukset, Eliécer Espinosa ja Aldayr Hernández, liittyvät viikon välein Palloseuran treenivahvuuteen.

– Aldayr palasi Turkuun nyt eilen keskiviikkona ja Espinosa saapuu Suomeen ensi viikolla. He liittyvät joukkueeseen mukaan heti, kun ovat asettuneet täällä aloilleen, Pikkarainen kertoo.

– Uusi vuosi on alkanut hyvissä merkeissä. Fysiikkapuolella Simone Lucchesin panos on ollut todella tärkeä. Joukkueessa on pientä flunssa-aaltoa liikkeellä ja se voi tuoda vielä yllätyksiä mukanaan. Juho Lähteen kanssa tuli pientä takapakkia ja hän kuntouttaa uudestaan nilkkaansa. Albijon Muzaci on sivussa vielä tämän kuun, TPS-luotsi listaa.

TPS:n vahvuudessa on perjantaina mukana senegalilaiskärki Babacar Diop. 26-vuotias hyökkääjä on pelannut käytännössä koko uransa Turkissa. Hänellä on takanaan myös Süper Lig -kokemusta Kayserisporin riveistä.

– Hän on fyysinen ja isokokoinen sentteri, joka pelaa hyvin myös selkä maaliin päin. Asenne on todellakin kohdallaan, ammattimiehestä on kysymys, Pikkarainen summaa.

Perjantaina kentällä nähdään todennäköisesti myös ruotsalaislaituri Yassin Housni. 22-vuotialla Housnilla on myös suomalaista sukutaustaa. Vasenjalkainen Housni on pelannut juniorina tukholmalaisseuroissa, mutta viimeksi Gefle IF:ssä.

– Kaksi laitapuolustajaa on ainakin haussa vielä näytille. Perjantain pelissä haetaan tietysti valmiuksia Suomen Cupin avausotteluun. Käymme läpi puolustamista, niin korkealta kuin matalammaltakin. Pelin tempo koetetaan pitää myös riittävän korkeana, Pikkarainen kaavailee.

Otteluun on vapaa pääsy. TPS TV ei lähetä ottelusta suoraa lähetystä.

Lisää uutisia