Saija Östlund jatkosopimukseen Palloseuran kanssa

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkue on solminut tärkeän jatkosopimuksen, kun mustavalkoisia 122 pääsarjatason ottelussa edustanut Saija Östlund solmi jatkosopimuksen kaudelle 2021. Vaarallisista kaukolaukauksistaan tunnettu keskikenttäpelaaja aloittaa jo kymmenennen kautensa Palloseuran edustusjoukkueessa. Jatkoa Turussa ei tarvinnut miettiä pitkään.

– Tepsissä jatkaminen ei ollut kovin vaikea päätös, vaan jäin mielelläni tänne. Toki Kansallisessa Liigassa pelaaminen kävi mielessä, mutta TPS oli itselle paras vaihtoehto. Itselleni ei ole tärkeintä, pelaanko pääsarjassa, vai Ykkösessä, vaan oman joukkueen kanssa pelaaminen on tärkeintä. Nyt on edessä aivan uudenlaisia haasteita, kun lähdetään palauttamaan Tepsiä takaisin pääsarjatasolle.

Vaikka Östlund on tulevalla kaudella joukkueen kokeneempaa kaartia, ei hän aio ottaa siitä paineita, vaan luottaa omaan tekemiseensä.

– En usko, että oma roolini tulee tulevalla kaudella muuttumaan mitenkään radikaalisti. Pyrin vain jatkamaan sitä hyvää työtä, jota olen tähänkin asti tehnyt. On tärkeää, että pystyn olemaan oma itseni niin kentällä, kuin sen ulkopuolella. En lähde tekemään tulevalle kaudelle mitään isoja henkilökohtaisia tavoitteita, vaan tärkeintä on meidän yhteiset tavoitteet joukkueena. Omalta kohdalta ehkä oleellisinta on se, että saan terveen ja ehjän kauden ja pääsen hyödyntämään vahvuuksiani kentällä.

Östlundin sopimus oli joukkueen kolmas kaudelle 2021, mutta hän korostaa, että sillä ei ole mitään väliä, missä vaiheessa nimen kirjoittaa paperiin.

– Jonkun pitää aina tehdä se aloite ja tällä kaudella olin itse alkupäässä Inkerin ja Merin kanssa. Edellinen kausi oli pitkä ja nyt osa haluaa vain lomailla hetken ja ajatella muita asioita. Kyllä niitä sopimuksia alkaa tulemaan, kun päästään vauhtiin!

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen on Östlundin sopimukseen erittäin tyytyväinen. Kokenut Östlund on saa kiitosta niin kentällä, kuin sen ulkopuolella tapahtuvista asioista.

– Saija oli heti pelaaja, jonka halusin pitää joukkueessa. Kokenut pelaaja, josta on valtavasti meille kaikille. Saija on joukkueessa todella pidetty pelaaja ja tärkeä palanen meille niin peleissä, kuin niiden ulkopuolella.  Kentällä Saija on monikäyttöinen pelaaja, jonka voi pistää niin keskikentälle, kuin toppariksi. Saijan syöttötaito on loistavalla tasolla ja hänen vaarallisia kaukolaukauksiaan ollaan saatu seurata jo useamman vuoden ajan. 

Lisää uutisia