Saana Kallio liittyy Palloseuraan kauden 2021 kattavalla sopimuksella

Turun Palloseura on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen Saana Kallion kanssa. 21-vuotias Kallio siirtyy Palloseuraan TuWe:sta, jossa hän debytoi kauden 2015 loppupuolella. Vuonna 2019 Kallio siirtyi liikuntaneuvojan ja personal trainerin koulutuksen perässä pelaamaan lahtelaisen FC Kuusysin riveihin, mutta palasi opiskelujen jälkeen Turkuun ja lopulta Palloseuraan uusien haasteiden pariin.

– Tarjoutui mahdollisuus päästä pelaamaan Tepsissä ja ajattelin, että tämä olisi hyvä paikka haastaa itseäni uudessa ympäristössä ja ensivaikutelma on ollut hyvä. Treenien perusteella täällä on sellainen joukkue ja valmennus, joka pystyy auttamaan itseäni eteenpäin. Vastaanotto oli todella hyvä ja kaikkien kanssa on helppoa tulla toimeen. Vaikka olen ollut joukkueen mukana vasta muutaman viikon, olen päässyt hyvin joukkueen sisälle ja joka viikko pääsen entistä paremmin mukaan!

Kallion ei tarvinnut tulla täysin tuntemattomaan joukkueeseen, sillä myös Jenni Kauppi siirtyi Palloseuraan. Kallio myöntääkin, että tuttu pelaaja helpotti siirtymistä.

– Kyllähän Jennin mukana olo helpotti myös itsellä ensimmäisten treenien kanssa. Ollaan hyviä ystäviä niin kentällä, kuin sen ulkopuolella, joten on mukava jatkaa yhdessä Palloseuran puolella.

Jalkapallon lisäksi Kallio on pelannut myös futsalia ja sen avulla hän on saanut hiottua pallollista peliään ja taitojaan. Kallion mukaan nämä ovatkin hänen vahvuuksiaan.

– Futsalin kautta oppinut tekemään hyviä ratkaisuja pienessäkin tilassa ja pallon käsittelemisestä on tullut parempaa. Tulevalla kaudella pyrin vahvuuksieni avulla auttamaan joukkueen hyökkäysten rakentamisessa. Kymppipaikalta on hyvä antaa syöttöjä ylös, sekä tarvittaessa pistämään myös itse palloa maaliverkkoihin. 

Joukkueen osalta Kallion tavoite on paluu Kansalliseen Liigaan, eikä omiakaan tavoitteita tarvi tässä vaiheessa enää miettiä.

– Tarkoituksena olisi kehittää itseäni pelaajana mahdollisimman monipuolisesti, sekä saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Edessä on kuitenkin paljon kovaa työtä, jotta näitä onnistumisia saadaan.

Palloseuran päävalmentaja Akusti Salonen on Kallion sopimuksesta tyytyväinen. Edessä on paljon työtä, mutta myös mahdollisuuksia.

– Saana on jättänyt hyvät ensivaikutelmat. Kentällä Saana pyrkii hyvin pelaamaan eteenpäin ja olen varma, että kun pelitapa tulee tutuksi, niin hyviä suorituksia tulee entistä enemmän. Hän tietää, mitä hän pallollisena tekee, mutta hän tietää myös sen, että edessä on vielä paljon työtä. Hänessä on kuitenkin potentiaalia, joten tästä on hyvä jatkaa.

Lisää uutisia