Saana Kallio jatkosopimukseen TPS:n kanssa – ”Taitava ja työteliäs keskikenttäpelaaja”

Turun Palloseura on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Saana Kallion, 24, kanssa. Kallio aloittaa nyt neljännen kautensa TPS:n edustusjoukkueessa. Viime kaudella Kallio pelasi 19 ottelua Kansallisessa Liigassa. Kalliolla jo runsaasti kokemusta naisten Ykkösestä, sillä toiseksi korkeimman sarjatason pelejä on pelannut urallaan yhteensä 116.

– Hyvillä mielin jatkan Tepsissä. Jännittää hyvällä tavalla. Odotan jo innolla, että päästään pelaamaan harjoituspelejä. Aika paljon on tullut muutoksia tässä viime kauden jälkeen, mutta se on mielestäni hyvä ja varmasti saadaan hyvä nippu kasaan sekä hyvä kausi aikaan, Kallio luottaa.

Viime kausi päättyi pettymykseen, kun TPS putosi Kansallisesta Liigasta. Kalliolla on kuitenkin asenne kohdallaan.

– Viime kaudesta jäi vähän huono maku ja oli todella pettynyt fiilis. Siitä tuli lisää motivaatiota, että nyt lähdetään tekemään kovemmin töitä ja nostamaan meidät takaisin liigaan.

Kallion mukaan mennyt kausi liigassa oli kuitenkin ennen kaikkea opettavainen ja vei häntä pelaajana eteenpäin.

– Se oli todella opettavainen kokemus ja siitä jäi paljon hyvää. Nyt tietää, mitä pitää vielä kehittää jatkoa ajatellen, kun toivottavasti ollaan tämän kauden jälkeen takaisin liigassa. Liigassa jokainen peli jännitti ihan eri tavalla kuin mitä Ykkösessä. Kaikki vastustajat olivat todella kovia ja piti olla koko ajan valmis kaikkeen siellä kentällä. Jos haluaa pelata pääsarjatasolla, se vaatii todella paljon töitä, uskoa itseensä ja omaan tekemiseensä, Kallio tietää.

TPS:n uusi päävalmentaja Sami Lehtilä on mielissään Kallion jatkosta mustavalkoisissa. Kallio tuo joukkueeseen kokemusta, taitoa ja työteliästä asennetta.

– Saana on taitava ja työteliäs keskikenttäpelaaja, josta paistaa kehittymisen halu ja positiivinen ote harjoittelun suhteen. Olen hyvin tyytyväinen, että Saana jatkaa joukkueessa, Lehtilä sanoo.

Kallio näkee, että Lehtilän valmentama pelitapa tulee poikkeamaan viime kauden Tepsin pelitavasta. Keskikenttäpelaaja kokee uuden pelitavan tukevan hänen vahvuuksiaan pelaajana ja hän odottaakin jo innolla tulevaa.

– Tykkään todella paljon Samista valmentajana ja hänen treeneistään. Meille on tullut tässä harjoituskauden aikana todella selväksi meidän tavoitteemme ja se, mitä meiltä vaaditaan, Kallio kertoo.

– Tulevan kauden pelitapamme poikkeaa viime kauden pelitavastamme. Minulla on vahva luotto siihen, että uusi valmentaja pystyy kehittämään jokaista meistä seuraavalle tasolle sekä tuomaan pelaamiseen uusia ajatuksia ja näkökulmia.

– Haluamme olla pallossa pysyvä joukkue. Uskon, että se on minulle sopiva pelitapa, sillä tykkään olla pallossa ja olen parhaimmillani, kun saa rakentaa paikkoja. Olen pallovarma ja minulla on hyvä pelisilmä, Kallio kuvailee.

Valokuva median käyttöön

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Pelaajaprofiili: Saana Kallio

  • Lempinimi: Sane
  • syntynyt: 8.6.1999
  • syntymäpaikka: Turku
  • kansalaisuus: suomi
  • pituus: 160 cm
  • pelipaikka: keskikenttäpelaaja
  • vahvempi jalka: oikea
  • sopimus TPS:n kanssa: 2024
  • seurahistoria: Turun Nappulaliiga, TPS, KaaPo, FC Kuusysi, TuWe, TPS

Lisää uutisia