Ruutu esittää Veikkausliigaa suorana seuraavat kolme kautta

Jalkapallon Veikkausliigan ottelulähetyksiä esitetään Sanoman eri kanavissa kauteen 2022 saakka. Veikkausliiga ja Sanoma ovat käyttäneet 2017 solmittuun yhteistyösopimukseen sisältyvän jatko-option kausia 2021 ja 2022 koskien. Näin ollen Veikkausliigan kotimaiset lähetysoikeudet säilyvät Sanomalla kauden 2022 loppuun saakka.

Ruutu esittää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut myös seuraavina vuosina. Lisäksi Nelonen Median tv-kanavilla esitetään vapaasti katsottavia lähetyksiä. Kaudella 2019 Jim esitti 13 lähetystä Veikkausliigasta.

– Jatkamme yhteistyötä Sanoman kanssa erittäin mielellämme. Veikkausliiga on ollut kattavasti esillä Nelonen Median kanavissa koko yhteistyömme ajan. Jatko-optio on arvoltaan jonkin verran suurempi kuin edeltänyt sopimuksemme, joten tulevaisuudessa pystymme vahvistamaan seurojamme myös taloudellisesti entistä enemmän, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

Veikkausliigan lähetysten katsojaluvut Sanoman kanavissa ovat nousseet joka vuosi ensimmäisestä yhteistyökaudesta 2015 lähtien. Viimeisin kausi keräsi Ruudussa yli 20 prosenttia enemmän katselua edellisvuoteen verrattuna. Veikkausliigan ratkaisuottelut ovat parhaimmillaan koonneet Ruudun ääreen yhtä paljon katsojia kuin jääkiekon Liigan ratkaisuottelut Nelonen Median tv-sopimuksen viimeisellä kaudella 2017–2018.

– Ruutu on kotimaisen palloilun koti ja Veikkausliiga on hieno ja tärkeä osa tarjontaamme nyt ja tulevaisuudessa. Uusi sarjajärjestelmä on luonut panoksellisempia otteluita ja nämä ovat nostaneet Ruudun katsojalukuja ja kiinnostusta Veikkausliigaa kohtaan. Ruutu tarjoaa kalenterivuoden aikana lähes 3 500 liveottelua, joiden joukkoon mahtuu kotimaisen jalkapallon lisäksi mm. Mestiksen, Serie A:n, NBA:n ja Salibandyliigan otteluita, sanoo Nelonen Median myyntijohtaja Jukka-Pekka Ylinen.

Nelonen Media:

Nelonen Media on Suomen suurin monikanavainen viihdetalo. Mainosrahoitteisia televisiokanavia on neljä: Nelonen, Jim, Liv ja Hero. Lisäksi Ruutu-videopalvelu tarjoaa sekä viihde- että urheilusisältöjä. Radiokanavia on kuusi: Radio Aalto, Radio Rock, Radio Suomipop, Loop, Helmiradio, HitMix sekä audiosisältöpalvelu Supla ja nettiradio Groove FM. Noin kolmeakymmentä festaria ja tapahtumaa tuottaa Nelonen Media Live. Nelonen Mediaan kuuluu myös musiikkiyhtiö Kaiku Entertainment.

Ruutu:

Ruutu+ tarjoaa tilaajilleen kotimaisten alkuperäissarjojen lisäksi suosikkiohjelmien ennakkojaksot, kansainvälisiä huippusarjoja, kattavan elokuva- ja dokumenttikirjaston sekä lastenohjelmia perheen pienimmille. Urheilun ystäville tarjolla on valtavan jääkiekkovalikoiman lisäksi muun muassa Serie A:n, NBA:n, Salibandyliigan, Superpesiksen, Veikkausliigan sekä lentopallon Mestaruusliigan ottelut.

Lisää uutisia