Roope Riskin johdatti knallillaan TPS:n murskavoittoon

TPS iski AC Oulun tänään perusteellisesti maanrakoon lukemin 5-0. TPS latoi kaikki maalinsa 46 minuutin sisään ja illan ehdoton TPS-hahmo Roope Riski tarvitsi henkilökohtaiseen knallitemppuunsa vain vaivaiset kahdeksan minuuttia. Roope teki samalla suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä hän on iskenyt kolme osumaa yhdessä ottelussa niin Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Ja kuin kaiken vakuudeksi vielä Liigacupissakin.

– Meillä oli kolme teemaa tänään. Tärkein asia oli kolme pistettä ja voitto. Meillä oli kolmella tärkeällä pelaajalla korttitili siinä pisteessä, että seuraavasta lapusta olisi tullut pelikieltoa. Lisäksi pyrittiin välttämään kaikin mahdollisin keinoin loukkaantumisia. Kaikissa näissä onnistuttiin, joten olen erittäin tyytyväinen. Nyt vaan tankkaamaan ja sitten valmistautumaan lauantain cup-finaalin, TPS-luotsi Marko Rajamäki niputti illan annin.

Ensimmäinen puoliaika eteni puoleen väliin asti suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta kun TPS iski avausmaalinsa 24. minuutin kohdalla, ei sen menoa pysäyttänyt enää mikään eikä kukaan. Avausmaali oli komeaa katsottavaa. Roope Riski kieputteli vasemmalla laidalla ja lähetti millimetrin tarkan keskityksen, jonka Chris Cleaver puski komeasti oululaisten verkkoon.

Maalia maiskuteltiin vajaa vartti ja sitten alkoi huikea Roope Riski -show. Ensimmäisessä maalissaan hän eteni kylmän rauhallisesti oululaispuolustaja rinnallaan, teki harkitun sivuttaisjuoksun, seurasi maalivahti Dennys Rodriguesin liikeitä ja latasi pallon vastustamattomasti verkkoon. Toisessa maalissa tämä todellinen maalintekijä osoitti pettämättömän vainunsa ja oli täsmälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Velipoika-Riku latasi voimalla päin Rodriguesia, joka sylki pallon Roope jalkoihin ja tämän ei tarvinnut kuin tyrkätä vastapallo verkkoon. Illan kolmannessaan hän ohi Rodriguesin ja nosti pallon tyhjään verkkoon oikeasta laidasta ja suhteellisen pienestä kulmasta. Mainion passin maaliin antoi Toni Kolehmainen. Siihen loppui AC Oulun pyristely sitten lopullisesti.

– Tässä pelissä oli tavallisen paljon paikkoja, mutta pientä tuuriakin tarvittiin mukaan, jo 11 liigamalia tällä kaudella pyssyttänyt Riski totesi vaatimattomana. 

– Oltiin ensimmäisen puoliajan alussa oltiin ihan hyvin pelissä mukana, mutta jakson lopun musta hetki pilasi iltamme ja toisella jaksolla pelatiin peli lähinnä pois, AC Oulun Janne Hietanen tunnusti.

Päävalmentaja Rajamäki otti ensimmäisen puoliajan jälkeen Riku Riskin vaihtoon, ettei sitä keltaista olisi tullut edes vahingossa.

– Mulla on ollut pientä vammaa ja totta kai korttitilin täyttyminen olisi harmittanut. Ei Oulu mikään helppo vastus kuitenkaan ollut, vaikka johdettiinkin tauolla jo noin paljon, Riku totesi.

Toinen puoliaika oli tosiaankin eräänlainen läpihuutojuttu. Sen verran TPS innostui, että Roope Riskillä oli pari paikkaa lisätä maalitiliään, mutta lopulta Mika Ääritalo oli se, joka onnistui. Maali olikin sitäkin upeampi. Kalakaveri Mikko Manninen syötti oikealta laidalta luukulle ja Ääritalo jysäytti pommin Oulun maalin kattoon. Sen jälkeen lähinnä neppailtiin ja vieraiden mielessä taisi olla pitkä kotimatka ja isäntien ajatukset harhailivat jo lauantaisessa cupin finaalissa.

– Ei tämä yllätys minulle ole. Olemme pelanneet koko kauden aktiivisesti ja jossakin vaiheessa tulee vaan lunta tupaan. Laatu oli se ratkaiseva ero ja toisella puoliajalla oli TPS yllättäen se joukkue, joka sen maalin teki.  Mutta oli meillä kyllä omat mustat hetkemme tässä pelissä ja onnittelut tietysti sinne minne ne kuuluu, eli Roopelle,  AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen sanaili matsin jälkeen.

– Miellä on kahdeksan tunnin kotimatka bussilla ja voimme katsoa matkalla vaikka tätä TPS-AC Oulu -DVD:tä, Malinen jaksoi vielä hauskuuttaa ennen oululaisten kotimatkaa.

TPS otti voitollaan kolmen pisteen pesäeron KuPS:iin ja nousi samalla huohottamaan pisteen päähän FC Hongasta, joka hävisi Tampere Unitedille lukemin 2-1.

Lisää uutisia