Roope Riskille knallitemppu ÅIFK:n pelissä

Simo Valakarin päävalmennusura sai lentävän lähdön Tepsin reservijoukkue ÅIFK:n pöllyttäessä EIF:n lukemin 4-0. Voiton pääarkkitehti ja sankari oli Roope Riski, joka iski ottelussa kolme täysosumaa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 35. minuutin jälkeen. ÅIFK:n hyökkäys oli jo pysäytetty ja EIF oli käynnistämässä omaa hyökkäystään, kun Roope Riski riisti pallon vastustajan jalasta, veivasi ja niputti kolme pelaajaa, kunnes Marcelo Da Silva pysäytti Riskin rangaistusalueella keltaisen kortin arvoisesti. Pallo pilkulle, Roope sijoitti vasempaan alanurkkaan ja taululle lukemat 1-0. Vielä ennen taukoa pelituntumaa hakemassa ollut Jani Virtanen pamautti vasurillaan vaparista tolppaan ja siitä ohi.

Tauon jälkeen EIF haki heti nopeaa tasoitusta, mutta Henrik Moisander sai pidettyä maalinsa puhtaana, vaikka joutuikin liimaamaan pallon aivan maaliviivalta. 53. peliminuutilla Riski sai nappisyötön tauolta sisään tulleelta Suomen U17-maajoukkuepelaaja Jeremias Kaarelta ja vastassa oli enää jo ensimmäiseltä puoliajalta tuttu Da Silva. Riski heitti klassiset saksiharhautukset ja tämän jälkeen oikealla jalalla tarkka kuti oikeaan taka-alanurkkaan. ÅIFK:n seuraavaa maalia odotettiin alle 10 minuuttia ja Juho Lähde kirmasi Moisanderin avaussyötöstä läpi ja pisti pallon juoksunsa päätteeksi maalin perukoille. Pelikellon näyttäessä jo aikaa 90+, Riski viimeisteli knalliin oikeuttavan kolmannen maalinsa. Ossi Virta syötti Roopen mestoille, eikä kärkimies enää erehtynyt.

Ottelun jälkeen ÅIFK:n valmentaja Valakari oli niin sanotusti ”ihan hyvissä fiiliksissä.”

– Täytyy olla tyytyväinen, jätkät pelasi ja yritti pelata niin kuin oli sovittu. Tää on maalintekopeli ja mestoista pitää tehdä maalit. Oli vieraillakin pari tolppaa tai ylärimaa. Tästä on hyvä jatkaa, mutta samalla tavalla me jatketaan meidän omaa duunia, ei me ruveta muuttamaan mitään vaikka selvä voitto otettiinkin, tykitti Valakari, joka ÅIFK:n päävalmentajan pestin lisäksi kuuluu TPS:n valmennustroikkaan.

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};