Roope Riskillä on mieluisia muistoja FC Lahdesta

Veikkausliigan ehdottomaan hyökkääjäeliittiin rynninyt Roope Riski muistelee FC Lahtea vastustajana hymyssä suin. Ja miksi ei muistelisi, kun 19-vuotias TPS-kärki latoi elämänsä ensimmäiset liigamaalinsa juuri Lahden verkkoon heinäkuussa.

– Siitä pelistä jäi hyvät fiilikset tietysti. Tein kaksi maalia ja vielä voitettiin se tärkeä vieraspeli, Riski muistelee.

FC Lahti vajosi muutenkin alkukauden mittaan sarjajumboksi, mutta se heräsi taisteluun liigapaikastaan viisi kierrosta ennen kauden loppua. Lahden viimeisen neljän matsin saldo on kolme voittoa ja yksi tasapeli. Lahti nousi jo hetkeksi karsijan tontille, mutta viime kierros pudotti sen takaisin peräpään pitäjäksi. TPS tarvitsee pronssia varten vähintään pisteen, mutta hopeatoiveet säilyvät hengissä vain voitolla. Samalla nyt kakkosena olevan KuPS:n pitää hävitä Maarianhaminassa.

– Lahti pelaa sarjapaikastaan ja heidän on käytännössä pakko voittaa. Mekin haluamme voittaa, etteivät mahdolliset hopeamitalit olisi ainakaan meistä itsestämme kiinni. Kova taistelu siitä on tiedossa, missä ei anneta mitään ilmaiseksi, Riski kuittaa.

Roopella on liigamaaleja kasassa nyt täysin tusina. Maaleihin liittyy myös pieni taika. TPS on nimittäin aina voittanut, kun Roope Riski on osunut tolppien väliin.

– Se taitaa muuten olla totta. Täytyy siis tehdä ainakin yksi maali, että voitetaan ja otetaan se mitali, Riski vielä naurahtaa.

Lisää uutisia