Roope Riski miesten isoin palkintorohmu TPS-Gaalassa

Myös miesten liigajoukkueen parhaita palkittiin perjantaisessa TPS:n kauden päätösgaalassa.

Miesten lupaavimmaksi pelaajaksi olivat ehdolla Roope Riski, Toni Kolehmainen ja Kalle mäkinen. Palkinnon kriteerit ovat ”nuori pelaaja, joka on kauden aikana nostanut eniten suoritustasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin”. Palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Vuoden lupaavimman tittelin pokkasi nuorempi Riski perusteluilla: ”Roope on paras täyttämään tämän palkinnon kriteerit. Sen lisäksi, että omaa suuren potentiaalin on pystyttävä myös osoittamaan se ja Roope teki sen. Hän myös kasvoi kauden aikana hurjasti.”

TPS-kannattajat ojensivat kunniapalkinnon omalle suosikkipelaajalleen, joksi selvisi äänestyksen jälkeen myös Roope Riski. Roope oli saanut 38 % äänistä. Toiseksi tuli Jukka Lehtovaara (22 %) ja kolmanneksi Chris Cleaver (16 %). Palkinnon Roopelle ojensi TPS-kannattajien ”capo” Jaakko Koski.

Myös lehdistö palkitsi gaalassa oman näkemyksensä TPS:n vuoden pelaajasta. Ehdolla olivat Jukka Lehtovaara, Mikko Manninen ja Toni Kolehmainen. Palkinnon nappasi Toni Kolehmainen. Tiedotusvälineet perustelivat valintaa seuraavasti: ”Ennen kautta moni kysyi, kuka on TPS:n pelintekijä? Nyt tuota kysymystä ei tarvitse enää esittää.” Palkinnon luovutti turkulaisten urheilutoimittajien Grand Old Man, Heikki Mäki.

TPS:n entisen joukkueenjohtajan, Tapani Suvisen, mukaan nimetty Herrasmiespelaaja -palkinto, eli ”Supan malja”, ojennetaan vuosittain joukkueenjohtajan ihannepelaajalle, joka edustaa seuraa aina tyylikkäästi niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Ehdolla olivat herrasmiehet Juho Lähde, Jonatan Johansson ja Toni Kolehmainen. Palkinto ojennettiin Tintille, joka on toimitusjohtaja Marco Casagranden sanoin ”näyttänyt tälle joukkueelle kentällä ja sen ulkopuolella, mitä on ammattimaisuus.”

Tintille ojennettiin myös tehopelaajan palkinto. Tehopelaaja on pelaaja, joka on kerännyt Veikkausliigakaudellaeniten tehopisteitä suhteessa peliminuutteihinsa. Lisäksi ehdokkaalla täytyy olla vähintään 10 peliä pelattuna kauden aikana. Tintti voitti palkinnon parhaalla keskiarvollaan, sillä mies oli tarvinnut kuluneella kaudella keskimäärin 98,5 minuuttia yhden tehopisteen tekemiseen. Lisäksi Tintti paukutti kauden aikana koko joukkueen parhaat tehot, 10+4. Toiseksi sijoittui Roope Riski tuloksella 99,8 min/tehopiste ja kolmanneksi Mika Ääritalo 185,1 min/tehopiste. Palkinnot Tintille luovutti Suomen Palloliiton lisenssipäällikkö Seppo Miettinen.

TPS:n parhaan maalintekijän palkinnon sai tietenkin Roope Riski. Hyökkääjätykki viimeisteli 12 maaliaVeikkausliigakaudella 2010 ja latasi muun muassa knallitempun 8 minuutissa. Palkinnon Roopelle ojensi TPS Turku ry:n puheenjohtaja Tomi Aalto.

Ns. MVP-palkinnon, eli Most valuable player -tittelin, saajaksi olivat ehdolla Jaakko Nyberg, Mikko Manninen ja Riku Riski. Palkinto on seuran ja yhteistyökumppaneiden valitsema joukkueen arvokkain pelaaja. Palkinto ojennettiin Riku Riskille perusteluin: ”Pelannut tällä kaudella 35 mahdollisesta pelistä jopa 34. Kaikissa otteluissa tehot yhteensä 13+4. Lisäksi TPS:n paras maalintekijä sekä Suomen Cupissa että Euro Cupissa.”

TPS-pelaajien keskuudestaan valitsema Vuoden paras pelaaja -palkinto matkasi tällä kertaa Toni Kolehmaiselle. Kole oli saanut joukkueen äänestyksessä 40 ääntä, toiseksi tullut Roope Riski 20 ja kolmanneksi sijoittunut Jukka Lehtovaara 19 ääntä.

Lisää uutisia