Roope Pakkanen ja TPS jatkosopimukseen – ”Kyvyt nousta Veikkausliiga-tason huipputoppariksi”

Turun Palloseura on käyttänyt keskuspuolustaja Roope Pakkasen sopimuksessa olleen option. Pakkanen jatkaa Tepsissä kauden 2023 kattavalla sopimuksella.

20-vuotias Pakkanen debytoi TPS:n miesten edustusjoukkueessa tällä kaudella ja nousi heti isoon rooliin. Pakkanen on pelannut kuluvalla kaudella 18 ottelua, ollen jokaisessa pelaamassaan pelissä aloituskokoonpanossa. Viime kaudella miesten Kolmosta pelanneen Pakkasen nousu Ykkösen tasolle avauskokoonpanon toppariksi on ollut TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikaisen mukaan yksi kauden hienoimmista tarinoista.

– Pakkasen kausi on sujunut hienosti, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän jatkaa joukkueessamme myös ensi kaudella, Laurikainen sanoo.

– Pakkanen on kärsinyt aiemmin urallaan monista loukkaantumisista, mutta olemme jo pitkään tienneet, että hänellä on kyvyt nousta Veikkausliiga-tason huipputoppariksi ja mahdollisesti vielä siitäkin pidemmälle. Hän on tehnyt pitkäjänteisesti töitä fysiikkavalmentajamme Mira Sakselinin kanssa, ja se työ näkyy nyt hienoina otteina kentällä, Laurikainen jatkaa.

Liedon Pallossa jalkapallon pelaamisen aloittanut Pakkanen on askel kerrallaan kulkenut Tepsin pelaajapolun läpi. Hän on edennyt TPS:n juniorijoukkueiden, GANT-akatemian ja reservijoukkueen kautta aina edustusjoukkueeseen asti. Nuori keskuspuolustaja on mielissään jatkosopimuksesta ja kokee, että runsas vastuu on kehittänyt häntä pelaajana.

– Tuntuu totta kai hyvältä, että seura tällä tavalla osoittaa luottamusta kykyihini. Hienoa jatkaa yhteistä matkaa Tepsin kanssa. Olen saanut paljon minuutteja, mikä on kehittänyt erityisesti peliymmärrystäni, Pakkanen sanoo.

TPS:llä on Pakkasen jatkosopimuksen myötä sopimus ensi kaudesta viiden pelaajan kanssa. TPS:n kauden 2023 sopimuspelaajia ovat tällä hetkellä maalivahti Jere Koponen, keskuspuolustaja Roope Pakkanen, laitapuolustaja Joonas Lakkamäki sekä keskikenttäpelaajat Kasper Hämäläinen ja Santeri Pohjolainen.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Roope Pakkasen kuva median käyttöön: https://drive.google.com/file/d/1d9ZaSFtlf3Z_XkRy8wUKIphoCi910Nhd/view?usp=sharing

Lisää uutisia