Riku Riskin uusi osoite on Rosenberg BK

TPS:stä kauden 2010 jälkeen maailmalle lähtenyt Riku Riski on löytänyt uuden jalkapalloilullisen kotinsa Norjasta. Kaksi edellistä kautta Hønefoss BK:ta edustanut Riski otti nyt vielä suuremman askeleen urallaan ja siirtyi norjalaiseen suurseuraan, Rosenborg BK:hon, nelivuotisella sopimuksella. 24-vuotiaan Riskin Rosenborg-siirtoa vauhditti varmasti se, että hän iski kahdella Hønefoss-kaudellaan peräti 20 liigaosumaa ja oli myös ehdolla Norjan liigan kauden 2013 parhaaksi hyökkääjäksi.

– Olen todella innoissani. Tämä on minulle aivan loistava mahdollisuus. Tämä on todellinen pohjoismainen suurseura, ja täällä halutaan voittaa kaikki ottelut, Riski hehkutti.

22-kertainen Norjan mestarijoukkue on pelannut peräti yksitoista kertaa Mestareiden liigan lohkovaiheessa. Tronheimlaisseura voitti viimeisen Norjan mestaruutensa kaudella 2010 ja se tähyilee taas kovasti Tippeligaenin kirkkaimpaan kärkeen.

Maskulaislähtöinen Riski debytoi Veikkausliigassa TPS:n paidassa kaudella 2006. Hän pelasi viidellä Veikkausliigakaudellaan yhteensä 82 ottelua ja viimeisteli niissä 17 maalia. Riski voitti Tepsin paidassa kaikkiaan kolme SM-pronssia sekä Suomen Cupin kaudella 2010. Riski on pelannut Suomen paidassa myös 16 A-maaottelua.

Lisää uutisia