Riku Riski sivussa kesään asti – lue Rikun terveiset

TPS:n laitahyökkääjä Riku Riskin viime kausi päättyi elokuussa KäPa–TPS-ottelussa sattuneeseen loukkaantumiseen. Riski loukkaantui epäonnisesti taklaustilanteessa, joka aiheutti nivelsidevamman pelaajan nilkkaan.

– Nilkkaa alettiin silloin kuntouttaa ja suunnitelma oli, että pystyisin vielä palaamaan kentille kauden viimeisiin peleihin. Kuntoutuminen meni silloin alkuvaiheessa ihan hyvin, mutta yläloppusarjan pelit tulivat kuitenkin lopulta liian aikaisin ja kausi loppuikin sitten jo Mikkelissä, Riski kertoo.

– Kauden jälkeen päädyimme leikkaushoitoon, kun pelit olivat jo kauden 2023 osalta ohi ja uuteen kauteen pitkä aika. Marraskuussa tehdyn leikkauksen myötä kaikki kuntoutustyö starttasi sitten loppuvuodesta taas uudestaan.

– Uusi kuntoutusjakso lähti hyvin käyntiin ja pääsin tammikuussa jo asteittain mukaan joukkuetreeneihin. Nilkka rupesi kuitenkin siinä vähän vihoittelemaan ja otettiin vielä yhdet magneettikuvat. Magneettikuvissa näkyi rasitusvamman esiaste, joka vaatii lisää lepoa, Riski taustoittaa.

Uusien magneettikuvien jälkeen tehdyn toipumisarvion perusteella Riskin paluu pelikentille tapahtunee näillä näkymin vasta tulevana kesänä. Ykkösliiga-kauden ensimmäiset pelikierrokset jäävät siis TPS-laitahyökkääjältä tämän hetken tiedon mukaan väliin.

– Toivottavasti pääsisin taas kesällä takaisin tositoimiin. Nyt on liian aikaista vielä luvata mitään tarkkaa paluupäivämäärää. Tällä hetkellä lepo on paras lääke ja maltti on valttia. Kyynärsauvojen kanssa kuljetaan tällä hetkellä, eikä nilkalle varata painoa. Kun sauvoista päästään eroon, niin tarkoitus on alkaa lisäämään asteittain treenaamista. Nyt viime ajat treenaaminen on ollut aika erilaista. On keskitytty terveen jalan treenaamiseen ja muihin juttuihin.

Loukkaantumiset ovat osa jokaisen ammattiurheilijan elämää, tietää Riski.

– Harmittaa tietysti seurata pelejä sivusta, kun ei itse pääse osallistumaan. Nyt on jo yli puoli vuotta oltu sivussa. Aikamoista vuoristorataa tämä on ollut. Välillä on oltu jo tosi lähellä paluuta, mutta sitten on tullut takapakkia. Ajattelen sitä niin, että olen pitkän urani aikana aika hyvin säästynyt vammoilta, ihan nyt viime vuosia lukuun ottamatta. Loukkaantumiset ovat osa urheilua, täytyy vain pitää mieli korkealla. Nyt tehdään kaikki sen eteen, että kesällä pääsisin palaamaan takaisin kentille.

Riski on kuntoutusprosessinsa aikana saanut paljon tsemppiviestejä mustavalkoiselta TPS-yhteisöltä, mistä hän on hyvin kiitollinen.

– Olen tässä kuntoutusjakson aikana arjessa törmännyt moniin meidän kannattajiimme ja saanut heiltä paljon tsemppiviestejä. On ollut kiva kuulla kannustavia kommentteja. Kova halu itselläni on vielä pelikentälle palata ja haluan näyttää, että annettavaa vielä on. Totta kai täytyy kuunnella myös kroppaa – se loppuviimein sanelee, miten asiat menevät, Riski sanoo.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia