Riku Riski nosti Huuhkajat EM-karsinnan avauksessa voittoon

TPS:n liigajoukkueessa kaudet 2006-10 pelannut Riku Riski nousi Huuhkajien EM-karsinta-avauksessa Färsaaria vastaan joukkueensa ratkaisijaksi. Norjalaisessa Rosenborgissa ensimmäistä kauttaan pelaava Riski nousi Suomen avaukseen vasta juuri ennen ottelun alkua, kun Kasper Hämäläisen nivus alkoi vihoittelemaan.

Färsaaret johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, mutta Suomi nousi tasoihin ottelun 53. minuutilla. Teemu Pukki ohjasi boksiin tulleen korkean pallon Riskille, joka latasi pallon suoraan ilmasta takakulmaan.

Suomi haki vimmatusti johtomaalia ja sinnikkyys palkittiin 78. minuutilla. Pukki ampui kohti alakulmaa, mutta Färsaarten maalivahti Gunnar Nielsen torjui pallon eteensä. Riski osoitti jälleen pelisilmänsä ja ryntäsi ensimmäisenä paluupalloon ja lakaisi pelivälineen sisään.

Hetkeä myöhemmin vielä Roman Eremenko pyssytti 20 metristä tolpan kautta 1-3.

– Hämäläinen teki siinä laukauksia ja nivunen hieman revähti. Riski tuli Hämäläisen paikalle ja teki kaksi todella tärkeää maalia. Riski oli terävä ja pelasi erinomaisesti koko ottelun, Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen suitsutti YLE:n sivuilla.

– Maalit olivat minulle iso juttu. Olin tänään oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Riski itse kiteytti YLE:lle.

Muista entisistä TPS-pelaajista kapteeni Niklas Moisander urakoi koko ottelun ja avauksessa nähtiin myös Jere Uronen, joka tuli vaihtoon 75. minuutilla. Aiemmin mainittu Hämäläinen jäi siis potemaan nivustaan ja vaihtopenkiltä löytyi myös maalivahti Lukas Hradecky.