Riku Riski iloissaan paluusta pelikentille – katso TPS TV:n videoennakko

Turun Palloseura saa lauantaina vieraita Joensuusta, kun JIPPO saapuu Turkuun. Ottelu TPS–JIPPO potkaistaan käyntiin Veritas Stadionilla kello 16.00. Matsiliput voit ostaa jo nyt edullisemmalla ennakkohinnalla Tiketistä. Ottelua voi seurata suorana myös Ruudun välityksellä. Tarkemman otteluinfon löydät digitaalisesta käsiohjelmasta.

TPS ja JIPPO kohtaavat nyt ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella. Talvella täydennysmenettelyn kautta Ykkösliigaan noussut JIPPO on aloittanut kautensa vahvemmin kuin kukaan osasi ennakkoon odottaa. Mikko Hallikaisen valmentama joensuulaisryhmä on sarjakakkosena, vain kolme pistettä sarjakärki KTP:tä perässä. Kun joukkueesta riippuen takana on yhdeksän tai kymmenen pelattua kierrosta, on JIPPO ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vielä peliäkään. Joensuulaisten menestys on pohjautunut erinomaiseen puolustuspeliin – yhdeksässä pelaamassaan ottelussa JIPPO on päästänyt yhteensä vain kolme maalia. Edellisellä kierroksella JIPPO pelasi 1–1-tasapelin SalPan kanssa.

Kotijoukkue TPS lähtee lauantai-iltapäivän kamppailuun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Viime kierroksella TPS nappasi erittäin tärkeät kolme pistettä mukaansa Pietarsaaresta, kun FF Jaro kaatui Joonas Lakkamäen osumalla 1–0.

Voiton lisäksi tepsiläisittäin aihetta iloon toi Riku Riskin paluu pelikentille. Palloseuran 34-vuotias laitahyökkääjä oli ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa yhdeksän ja puoli kuukautta. Pitkä ja monivaiheinen kuntoutusprosessi oli Riskin uran pisin. Paluu pelikentille lämmittää luonnollisesti konkarin mieltä.

– On ollut kiva palata, pitkä huili on ollut takana. Pari kolme viikkoa olen treenannut täysillä ja nyt Pietarsaaressa tuli ekat minuutit. Oli kyllä mukavaa! Nyt sitten eteenpäin viikko kerrallaan ja toivottavasti kohti ehjää loppukautta, miettii Riski.

Lisää Riku Riskin mietteitä paluusta pelikentille voit kuunnella oheiselta TPS TV:n otteluennakkovideolta.

Edelliset kaksi sarjaottelua pelikiellon vuoksi sivussa ollut TPS-hyökkääjä Albijon Muzaci on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen edustuskelpoinen JIPPO-ottelussa. Ennen JIPPO-ottelun alkua kunnioitetaan hiljaisella hetkellä edesmenneen TPS-legendan Petri Sulosen muistoa.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia