Respect!

”Kevätkierros alkaa olla pelattu, mutta futiskautta on kuitenkin vielä valtaosa jäljellä. Kentillä ja niiden laidoilla tulee vielä monta kohtaamista niin vastustajien pelaajien, taustojen ja kannatusjoukkojen, kuin myös tuomareiden kanssa. Huomionarvoista on, että ilman näitä edellä mainittuja ryhmiä futiksen pelaaminen kävisi, jos ei mahdottomaksi, niin aika paljon nykyistä vaikeammaksi. Niinpä aina, kun Tepsin paidan vetää ylleen, on syytä muistaa kunnioitus niin peliä kuin kaikkia sen osapuolia kohtaan.

Jo pidempään jatkunut tuomaripula on koskettanut ja koskettaa kaikkia meitä futiksessa mukana olevia, tavalla tai toisella. Kevään ja alkukesän aikana keskusteluun on noussut myös tuomareiden, jopa ensimmäisiä otteluitaan tuomitsevien nuorten epäasiallinen kohtelu ja huutelu, joka ei kuulu kentille tai mihinkään muuallekaan.

Palloliitolta tulleen viestin mukaan kevään peleissä on ollut yllättävän paljon ongelmia niin pelaajien, taustahenkilöiden kuin kannattajien ja muiden pelin ulkopuolisten henkilöiden käyttäytymisen kanssa. Muutamia tapauksia on valitettavasti ilmennyt myös meidän otteluissamme ja koska yksikin tapaus näissä on liikaa, on meidänkin syytä muistuttaa itseämme ja joukkueen ympärillä toimivia kunnioituksesta ja asiallisesta käyttäytymisestä. Pidetään yhdessä huolta siitä, että jalkapallokenttä on kaikille turvallinen paikka.

Virheitä sattuu aina, on kyseessä sitten pelaaja, erotuomari tai pelinohjaaja. Etenkin meidän aikuisten vastuulla on toimia esimerkillisesti ja osoittaa kunnioitusta peliä ja sen kaikkia osapuolia kohtaan. Näin rakennamme hyvää jalkapallokulttuuria ja luomme futiksesta turvallisen paikan onnistua ja epäonnistua.

Näillä eväin kohti kesää kuningaslajin parissa!”

Kim Ekroos
toiminnanjohtaja
TPS Juniorijalkapallo

Lisää uutisia