Ratkaisun paikka Mikkelissä

Miesten Ykkösen ylemmän loppusarjan päätöskierros pelataan huomenna lauantaina. TPS matkaa päätöskierroksella Mikkeliin, jossa paikallisen Urheilupuiston nurmella vastaan asettuu MP. Ottelu alkaa kello 16.00.

Ykkösen yläloppusarjan päätöskierroksella on paljon pelissä. Kolmikosta MP, TPS ja SJK Akatemia kaksi parasta tulee jatkamaan kauttaan nousukarsinnoissa, yhden kausi puolestaan tulee päättymään lauantaina. Parhaista asetelmista loppusarjan päätöskierrokselle lähtee MP, joka on sarjassa sijalla kolme (43 pistettä). Neljäntenä oleva TPS (41 p.) ja viidentenä oleva SJK Akatemia (41 p.) ovat ennen päätöskierrosta tasapisteissä, mutta Tepsi on edellä selvästi paremman maalieronsa turvin. TPS:n osalta voitto varmistaisi karsintoihin mukaan pääsyn ja kotiedun ensimmäiseen nousukarsintapeliin.

– Paljon on panoksia pelissä lauantaina sekä meillä että MP:llä, molemmat haluavat sen ekan karsintapelin kotiedun. Luulen että aika tarkasti tulevat molemmat joukkueet pelaamaan, kun kuitenkin tappiolla saattaa pudota kokonaan nousukarsinnoista pois. Mikkelissä ei luonnonnurmi enää ole parhaassa kunnossaan tässä vaiheessa vuotta, mikä voi johtaa siihen, että peli on enemmän sellaista taistelua kummallakin joukkueella, ennakoi TPS:n Linus Rönnberg.

Maanantaina pelatulla edellisellä kierroksella TPS koki kotonaan 1–3-tappion EIF:lle. Tepsin ainoan maalin ottelussa iski Rönnberg, joka latasi pallon kovaa ja tarkasti maalin kattoon. Rönnberg on viime peleissä saanut hyvin vastuuta ja ollut nyt kolmesti peräkkäin Palloseuran aloituskokoonpanossa. EIF-pelin maaliaan Rönnberg juoksi tuulettamaan fysioterapeutti Markus Kemppaisen luo, joka oli pelaajaa vastassa kylmäspraypullon kanssa. Rönnberg ei loukannut itseään maalitilanteessa, vaan persoonallinen tuuletus oli pelaajan tapa kiittää TPS:n fysioterapeutteja, Kemppaista ja Marko Grönholmia, joiden kanssa Rönnberg on saanut tehdä paljon töitä loukkaantumisten sävyttämällä kaudella.

– Se oli henkilökohtaisesti tärkeä maali minulle, kun tämä kausi on ollut vähän loukkaantumisten kanssa taistelua. Pystyin näyttämään viime pelin maalissa sitä parasta osaamistani. Se tuuletus oli omistettu ”Kemppekselle” ja Markolle, isot kiitokset heille. Ilman heidän ammattitaitoaan jalkani eivät olisi pelikunnossa, Rönnberg kiittelee.

Viime peleissä Rönnberg on pelannut tavallisesta poikkeavalla pelipaikalla. Laiturin pelipaikka on vaihtunut keskemmälle kenttää, kymppialueelle kärjen taakse. Kärjen takana Rönnbergin vierellä on pelannut kokenut Kasper Hämäläinen, joka on osannut opastaa nuorempaa joukkuekaveriaan pelipaikan saloihin.

– Alkuun oli vähän hakemista uuden pelipaikan kanssa, mutta nyt olen alkanut päästä paremmin siihen kympin rooliin sisälle ja pelaaminen on tuntunut hyvältä. Alan päästä taas pelirytmiin. ”Kapelta” on tullut hyviä vinkkejä kymppipaikan pelaamiseen, hän on osannut neuvoa esimerkiksi sijoittumisen kanssa, Rönnberg kehuu.

Hämäläinen debytoi TPS:n edustusjoukkueessa jo 20 vuotta sitten. Kapen ansiokasta ja pitkää peliuraa kunnioitettiin maanantain EIF-ottelussa. Seuralegendan jäähyväispeli houkutteli Veritas Stadionin lehtereille Ykkösen kauden suurimman yleisömäärän, 2912 katsojaa. Rönnberg kehuukin sekä jäähyväispeliä tapahtumana että Kappea joukkuekaverina.

– Se oli tosi hieno tapahtuma. Kyllä se kosketti, kun näki, miten paljon porukkaa oli saapunut Kapen uraa kunnioittamaan ja miten paljon ihmiset hänestä välittävät. Kappe on loistava joukkuekaveri sekä kentällä että kopissa. Kentällä häneltä pystyy ottamaan mallia. Hän on tosi fiksu pelaaja, joka haluaa aina auttaa joukkuekavereitaan ja tekee omalla osaamisellaan muista parempia. Kopissa Kappe on tosi positiivinen persoona, joka pitää joukkuehenkeä yllä.

Pelillisesti maanantain EIF–pelissä ei nähty parasta Tepsiä koko ottelun mittakaavassa, myöntää Rönnberg.

– Alkuun vähän nukuttiin siinä Abdoulaye Kanten maalissa, toki se oli tosi hieno maali, että ei siitä mitään pois. Ekalla puoliajalla meillä oli hyvä draivi ja oltaisiin voitu mennä johtoonkin. Toisella puoliajalla vähän jäädyimme. En oikein tiedä, mitä siinä toisella puolikkaalla tapahtui. Otettiin ehkä vähän kaasua pois ja jouduttiin ottamaan vastaan. Meillä on ollut vähän sellaista ongelmaa aina välillä tällä kaudella, että kokonaisuus ei pysy ehjänä 90 minuuttia.

Tepsillä on hyvä muistot edelliseltä Mikkelin-reissulta. Turkulaiset kävivät hakemassa runkosarjan päätöskierroksella täyden pistepotin mukaansa, kun Alhaji Gero rymisteli vapaapotkun jälkitilanteesta 1–0-voittomaalin. TPS:n ja MP:n kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli aiemmin kesällä päättynyt 1–1-tasapeliin.

La 7.10. klo 16.00 MP–TPS, Mikkelin Urheilupuisto.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia