RAPORTTI: Haka vahvempi ensimmäisessä harjoitusottelussa –

TPS–Haka 1–2 (1–1)

9′ Daniel Rantanen 1–0
43′ Donaldo Acka 1–1
86′ Jesse Huhtala 1–2

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (46′ Jere Koponen); Joonas Lakkamäki, Rasmus Holma (74′ Roope Pakkanen), Roope Pakkanen (64′ Severi Pöysä), Kalle Taimi (64′ Deni Silverio); Jesper Karlsson, Santeri Pohjolainen (46′ Fabrice Gatambiye), Kasper Hämäläinen (64′ Jasper Jalonen); Daniel Rantanen (64′ Bangary Kouyaté), Simo Roiha (45′ Lassi Forss), Albijon Muzaci (63′ Onnipekka Pajula)

TPS aloitti pelikautensa lauantai-iltapäivänä harjoitusottelulla Valkeakosken Hakaa vastaan. Pääsarjajoukkue oli lopulta ottelussa vahvempi ja vei 2–1-vierasvoiton viime hetken voittomaalilla.

TPS siirtyi yhdeksännellä peliminuutilla johtoon Daniel Rantasen maalilla. Osuma oli päätepiste hienolle hyökkäykselle, joka käynnistyi Jesper Karlssonin pallonriistosta keskikentällä ja jatkui Albijon Muzacin sekä Simo Roihan esityöllä.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, vaikka Haka loikin hieman enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Tasoihin vierailija tuli aivan avausjakson lopussa Donaldo Ackan loistavalla kaukolaukauksella, joka upposi TPS-maalin ylänurkkaan.

Toisella puoliajalla nähtiin harjoitusottelulle ominaisesti paljon pelaajavaihtoja puolin ja toisin. Varsin kokeiluluontoisella kokoonpanolla pelannut Seura jäikin pelillisesti alakynteen. Tasatilanne säilyi lähes loppuun asti, mutta 86. peliminuutilla Jesse Huhtala viimeisteli ottelun ratkaisumaalin lähietäisyydeltä keskityksen jälkitilanteesta.

Tuloksesta huolimatta TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson näki ottelussa paljon hyvää.

–Ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä siihen nähden, että kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu ja vastassa kova liigajoukkue. Pelasimme haluamallamme tavalla ja hetkittäin näytti erittäin hyvältä. Harmi että Haka sai tasoitusmaalin ihan puoliajan loppuun, vaikka heillä oli toki muutama muukin maalipaikka.

–Olisin halunnut meidän pitävän palloa enemmän ja hyökkäävän paremmin, mutta siinä näkyi se, että meillä oli pientä miesvajetta hyökkäyspäässä. Puhtaista hyökkääjistä vain Albijon Muzaci ja Simo Roiha olivat käytettävissä avauksessa, kun Onnipekka Pajula ei ole vielä valmis pelaamaan isoja minuutteja. Haimme ehkä hiukan liian aikaisessa vaiheessa niitä vaikeita murtavia syöttöjä, Johansson analysoi.

TPS teki ottelussa kaiken kaikkiaan kahdeksan pelaajavaihtoa, mikä luonnollisesti heijastui pelitapahtumiin toisella puoliajalla.

–Myös väsymys näkyi, kun pelasimme kauden ensimmäistä peliä isolla kentällä ja Hakalla oli jo alla ottelu kovaa joukkuetta vastaan. Oli tietenkin harmi, että Haka teki lopussa voittomaalin, mutta kyllähän he hallitsivat toista puoliaikaa. Viimeiset 20 minuuttia näytti juuri siltä, että ottelu oli kauden ensimmäinen ja jalat loppuivat. Ideaalitilanteessa kaikki olisivat pelanneet noin 45 minuuttia, mutta nyt pelaajatilanne ei sallinut sitä.

TPS:llä oli ottelussa mukana neljä testipelaajaa. Laitapuolustaja Lassi Forss tuli kentälle juuri ennen taukoa, toinen laitapakki Deni Silverio sekä keskikenttäpelaajat Bangaly Kouyaté ja Fabrice Gatambiye toisella puoliajalla.

–Heistä on vielä vaikea sanoa paljoakaan. Ymmärrän, että on vaikea tulla vaihdosta kentälle noin kovaa joukkuetta vastaan. Heidän kannaltaan olisi ollut reilumpi tilanne, jos vastassa olisi ollut Kakkosen joukkue, kuten alun perin suunnittelimme. Jokainen on kuitenkin ollut hyvällä asenteella mukana. He pelaavat vielä sunnuntaina U23-joukkueen kanssa Åbo IFK:ta vastaan, minkä lisäksi katson vielä tämän ottelun nauhalta uudestaan. Vasta sitten tehdään päätöksiä, Johansson valottaa.

Uusista sopimuspelaajista Aati MarttinenJoonas Lakkamäki, Daniel Rantanen ja Simo Roiha tekivät ensiesiintymisensä TPS-paidassa.

–Aati osoitti, että meillä on loistava maalivahtikaksikko. Hän on erilainen maalivahti kuin Jere Koponen, joten kilpailutilanne on todella hyvä ja mielenkiintoinen.

–Joonas oli ehkä meidän paras pelaajamme tänään. Olemme tehneet paljon töitä hänen pallollisen pelaamisensa kanssa. Hän pelasi laadukkaasti ylöspäin ja oli todella hyvä varsinkin siihen nähden, että pelasi ”väärällä” puolella vasemmalla.

–Myös Daniel joutui vieraalle pelipaikalle laidalle, kun meiltä puuttui hyökkääjiä. Sieltäkin käsin hän teki kuitenkin maalin ja antoi hyviä syöttöjä, eli osoitti vaarallisuutensa.

–Simo näytti pariin otteeseen, miksi halusimme hänet meille. Hän on todella hyvä suojaamaan palloa. Sen avulla pystymme tekemään sitä mitä haluamme, eli hän voi pitää palloa hetken, jolloin pääsemme usean pelaajan voimin rangaistusalueelle. Pari–kolme kertaa onnistuimme siinä avausjaksolla. Kasper Hämäläinen ja Muzaci löysivät Simon hyvin. Kaikki uudet hankinnat ovat tulleet hienosti sisään ryhmään ja jokaisella on hyvä luonne, Johansson ruotii.

Ottelussa tuli myös eriasteisia tällejä. Roiha joutui jättämään pelin kesken ensimmäisen puoiajan lopussa ja Rasmus Holma sekä Muzaci toisella jaksolla.

–On normaalia, että kauden ensimmäisessä ottelussa tulee kolhuja. Tiesimme, että fyysisyydessä on vielä hakemista. En usko, että yksikään näistä tälleistä on vakava. Toivon, että kaikki ovat taas ensi viikolla pelikunnossa FC Jazzia vastaan, Johansson kertoi.

Lisää uutisia