Rajamäki kiittelee nuorten pelaajiensa esiinmarssia

TPS voitti viime kaudella Suomen Cupin sekä Veikkausliigassa SM-pronssia. Useat TPS:n nuoret pelaajat nousivat kauden mittaan suureen rooliin ja he kantoivat vastuuta kuin vanhat tekijät.

– Roope Riski löi itsensä läpi Veikkausliigapelaajaksi viime kaudella. Riku Riski otti askeleen eteenpäin. Kaikki ovat puhuneet lahjakkuudesta ja nyt hän näytti, ettei ole vain lahjakkuus vaan on todella hyvä, TPS-luotsi Marko Rajamäki kiittelee.

Viime kauden nuoriksi onnistujiksi Rajamäki nostaa myös Kalle Mäkisen ja Juho Lähteen, joilla oli Veikkausliigaedustuksia ennen kautta yhteensä vain viiden ottelun verran. Rajamäki korostaa joukkueen kokoamisen käynnistyvän jatkoissakin omien nuorten kartoittamista.

– Ensi vuonna meillä on sellaisia pelaajia, jotka pelasivat viime kaudella vähän minuutteja, kuten Santeri Mäkinen ja Mikael Liespuu. He pelasivat yhden, kaksi peliä siellä täällä. Vielä on näyttämättä se, että pystyy pelaamaan kymmenen, 15 peliä peräkkäin määrätyllä tasolla, Rajamäki muistuttaa.

– Lisäksi meillä on Ville Rannikko sekä Jere Uronen (molemmat synt. 1994), eli todella nuoria poikia, joiden pitää ottaa askel ainakin siihen, että voivat olla Veikkausliigaryhmässä mukana ja mahdollisesti tarvittaessa käytettävissä myös kentällä.

TPS aloittaa joukkueharjoitukset tänään. Muutamat viime kauden avainpelaajista ovat käyneet testaamassa tasoaan myös kansainvälisillä kentillä.

– Joka kerta, kun näen pelaajan, jonka kanssa olen saanut olla samassa kopissa pelaavan sitten A-maaottelua tai maailmalla muussa sarjassa, katselen sitä suurella ilolla. Se on tämän koko jutun suola, että pelaajat pääsevät eteenpäin. On fantastista jos löytyy sellaisia paikkoja, että meidän pelaajan kannattaa lähteä, Rajamaäki toteaa.

Lisää uutisia