Pyyhtiä nousee avaukseen – Ääritalo edelleen poissa

TPS-valmennus on viritellyt raitapaitoja parhaaseen mahdolliseen vireystilaan ennen tämän viikon kotiotteluita. TPS kohtaa keskiviikkona HJK:n ja lauantaina Turkuun saapuu FC Lahti. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen pitää joukkueensa ilmapiiriä varsin levollisena ja rauhallisena, vaikka tappioita on jo kolme peräkkäin.

– Ihan hyvä fiilis joukkueessa on, vaikka pataan on tullut kolme kertaa. Tällainen HJK-ottelun David vs. Goljat -asetelma sopii meille oikein hyvin. Meidän on helppo lähteä peliin näistä asetelmista. Joukkueen henkinen ilmapiiri on terveellä pohjalla ja meillä on realismia terveellä tavalla mukana, Pikkarainen korostaa.

HJK on rankattu kaikkien papereissa ennakkoon Veikkausliigan ykköseksi tällä kaudella. Klubi pullahti viime kaudella jo hyvissä ajoin mitalipelien ulkopuolelle ja se oli stadilaisille paha paikka. HJK:ssa on kuitenkin menestymisen kulttuuria vaikka muille jakaa, joten viime vuoden virheistä on todellakin otettu opiksi. Joukkuetta on vahvistettu myös sen mukaan.

– HJK hävisi nyt Interille ensimmäisen pelinsä koko vuonna, eikä se ole välttämättä hyvä juttu meille. Siellä on käyty asioita läpi ja ne tulee sisuuntuneena tänne. Meidän pitää onnistua ihan hemmetin hyvin, on se niin vahva ryhmä, Pikkarainen tietää.

TPS sai jo viime viikolla huonoja uutisia, kun Eliécer Espinosan vamman vakavuus selvisi. Viime kauden parhaan maalintekijän kausi on kokonaan ohi. Mika Ääritalo pysyy myös edelleen poissa, mutta onneksi joukkueen sisällä on myös odotettuja tervehtymisiä.

– Rasse (Holma) saatiin jo Espoossa mukaan. Sami (Rähmönen) tulee nyt penkille mukaan ja häntä voidaan tarvittaessa käyttää hieman lopummalla ottelua. Jonni (Peräaho) on pelikunnossa. Rodney (Strasser) on edelleen pois ja Ääritalo ei pääse tällä viikolla vielä mukaan. Heidän tilanteita katsotaan näiden kahden pelin jälkeen, TPS-luotsi listaa.

Keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä nousee HJK-ottelussa TPS:n avauskokoonpanoon. Tämä vasta 16-vuotias oman ikäluokkansa maajoukkuepelaaja on tullut vaihdosta sisään erittäin ennakkoluulottomasti ja on varmasti avauksen paikkansa ansainnut.

– Pyyhtiä on HJK-pelissä aloituksessa, hän on tullut erittäin hyvin sisään ja kehittynyt muutenkin isoin askelien. Hän on vielä nuori poika, mutta on avauspaikan nyt ansainnut, Pikkarainen vahvistaa.


TPS on purkanut sopimuksen Yassin Housnin kanssa. Ruotsalaishyökkääjä väläytteli osaamistaan muutamissa otteluissa, mutta sopivaa roolia ei kuitenkaan löytynyt. Sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Housnin lähdöstä oli sovittu jo ennen Espinosan vamman vakavuuden vahvistumista ja Ääritalon sairastumista.

– Sovimme yhdessä asioista ja hän saa nyt mahdollisuuden jossain muualla. Me ollaan käyty kauhea määrä erilaisia keskusteluja, mutta myös pelaajat haluavat miettiä ratkaisujaan loppuun asti ja budjetti sanelee reaaliteetit, Pikkarainen vielä pyörittelee.


TPS – HJK -ottelun liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-hjk-lippuja/271795

Liput edullisemmin vielä tänään 21.7. klo 23.59 asti.

Ottelun yleinen infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-ke-22-7-tps-hjk-otteluun

Lisää uutisia