Puskumaaleja ja hevosenpotku – TPS eteni voitolla Ykköscupin puolivälieriin

TPS – PIF 3–1 (2–0)

8 min Rasmus Holma 1–0
22 min Simo Roiha 2–0
79 min Tomas Hradecky 2–1
90+2 min Jesper Karlsson 3–1

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Juri Kinnunen (46 min Joonas Sundman), Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Jasper Jalonen, Joona Tapani (54 min Santeri Pohjolainen), Kasper Hämäläinen, Jesper Karlsson, Albijon Muzaci, Simo Roiha (46 min Junior Roman Tombini).

Erotuomari: Samuli Stenman

Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun kooste on katsottavissa TPS Jalkapallon Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=tdOXB84lahc. Video: Turun Sanomat.

Turun Palloseura voitti jalkapallon Ykköscupin alkulohkon viimeisessä ottelussaan Pargas IF:n maalein 3–1. Tulos tarkoittaa sitä, että TPS etenee Ykköscupin puolivälieriin. Puolivälierät pelataan ensi viikonloppuna. TPS:n vastustajajoukkue ja puolivälieräottelun pelipaikka selviävät myöhemmin.

Lauantain ottelussa Piffeniä vastaan TPS oli selvästi peliä hallitseva joukkue suurimman osan ajasta. Peli pyöri enimmäkseen paraislaisten päädyssä, mistä seurasi TPS:lle useita kulmapotkuja, tarkalleen 12 kappaletta. Juri Kinnusen ja Jasper Jalosen antamat Tepsin kulmapotkut olivat järjestään todella vaarallisia, ja Piffen oli tuon tuosta ongelmissa TPS:n vahvojen pääpelaajien kanssa. Kulmapotkut tuottivat TPS:lle kaksi maalia, kun Rasmus Holma ja Simo Roiha nikkasivat kumpainenkin vuorollaan pelivälineen päällään verkon perukoille.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen mies.

– Olen tyytyväinen voittoon ja siihen, miten ammattimainen kokonaisuus tämä peli meiltä oli. Tässä pelissä oli paljon positiivista. Teimme kolme maalia ja saimme onnistumisia myös erikoistilanteista.

– Meillä pitäisi olla hyvät erikoistilanteet tänä vuonna, mikä on Ykkösessä tärkeä asia. Meillä on hyvät erikoistilanteiden antajat, vaikka Daniel Rantanen olikin pois tänään. Lisäksi meillä on aggressiivisia ja isoja pelaajia, jotka voivat puskea pallon maaliin, kuten tänään nähtiin, Johansson sanaili.

Päävalmentaja Johanssonin mukaan ottelu tarjosi Palloseuran joukkueelle hyvää oppia sarjakautta varten.

– Toinen jakso oli meillä todella hyvin kontrollissa siihen asti, kunnes Piffen sai maalin erikoistilanteesta. Sen jälkeen meille tuli pieni hätä, mutta saimme kuitenkin lopulta pelin takaisin kontrolliin.

– Meillä oli viime vuonna Ykkösessä useampi sellainen ottelu, jossa meillä oli johtoasema ja täysi kontrolli pelistä, mutta sitten vastustaja sai vähän yllättäen maalin. Sellaisessa tilanteessa peliin tulee helposti hermostuneisuutta. Saimme tästä tärkeää kokemusta sarjakautta varten, Johansson tuumasi.

Ottelun lopussa LähiTapiola Areenan yleisö pääsi näkemään malliesimerkin siitä, miltä niin sanottu hevosenpotku näyttää. Ottelun ollessa jo lisäajalla TPS:n Jesper Karlsson sai pallon keskikentällä ja lähti kuljettamaan pelivälinettä itse. Joukkuekaverit huusivat jo Karlssonin nimeä syöttöä pyytäen, mutta ”Jepa” päätti vetää itse. Karlsson tykitti rangaistusalueen ulkopuolelta näyttävän kaukolaukauksen vasempaan yläkulmaan.

– Oli kerrankin sellainen fiilis, että vedän itse. Ei tuollaisia laukauksia lähde kuin kerran vuodessa, Karlsson kertasi upeaa maaliaan.

– Aivan loistava maali Jepalta. Hän pelasi puolustuspelillisesti lähes täydellisen pelin tänään. Hän voitti kakkospalloja, pelasi nopeaa syöttöpeliä ja nousi ylöspäin, kun paikka siihen avautui. Maali kruunasi hänen pelinsä, päävalmentaja Johansson kehui TPS:n omaa kasvattia.

Lisää uutisia