Puolustaja Joonas Sundman siirtyy loppukaudeksi TPS:n riveihin

Laitapuolustaja Joonas Sundman vahvistaa loppukauden Turun Palloseuraa. 23-vuotias Sundman siirtyy raitapaitojen riveihin SJK:sta loppukauden 2021 kattavalla lainasopimuksella. 189-senttinen Sundman liittyy Palloseuran harjoitusvahvuuteen välittömästi.

– Meillä on ollut laitapuolustaja haussa jo jonkin aikaa. Siitä tuli meille ongelma-alue, kun (Samuel) Mahlamäki ja (Kalle) Taimi loukkaantuivat. Nuori Severi Pöysä on pelannut erittäin hienosti, mutta me tarvitsimme silti vahvistusta sinne. Joonas on erinomainen pelaaja ja hänellä on äärimmäisen tärkeää kokemusta alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta sekä tietysti Veikkausliigasta, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

– Hän oli todella innostunut tulemaan meille, lähtökohtana on se, että hän pelaa ja saa vastuuta ja saa sitä myöden myös omaa uraansa uuteen nousuun. Me hankimme ensisijaisesti vasemman laitapuolustajan, mutta hän pystyy monipuolisena pelaajana ottamaan myös topparin tontin tarvittaessa haltuun. Hän on erittäin mieluisa hankinta meille, Johansson myhäilee tyytyväisenä.

Sundman on alun perin seinäjokelaisen juniorikoulun kasvatteja. Hän solmi helmikuussa 2014 sopimuksen Aston Villan kanssa. Hän aloitti Englannissa seuran U18-joukkueessa, mutta siirtyi vuonna 2016 birminghamilaisseuran U23-joukkueeseen. Sundman palasi takaisin Suomeen ja SJK:n Veikkausliigajoukkueeseen heinäkuussa 2017. Hän debytoi Veikkausliigassa pian paluunsa jälkeen elokuun puolella. Sundman pelannut kaudesta 2017 lähtien SJK:n riveissä yhteensä 56 Veikkausliigaottelua. Hänellä on kokemusta myös Suomen poikien ja nuorten maajoukkueista, U17-ikäluokasta Pikkuhuuhkajiin.

– Todella hyvillä fiiliksillä tulin Turkuun, peliaikani on ollut aika vähissä, olen odottanutkin lainasiirtoa. Tintin kanssa on käyty jo rooliani läpi, lähtökohtana on laitapakin rooli vasemmalla, mutta myös topparin hommat ovat ok. TPS:n joukkueessa on myös jo ennestään tuttuja. Pikkaraisen Jussin (Juhani) tunnen maajoukkueesta, Samba (Benga) pelasi ennen Tepsiä SJK:ssa ja Latosen Jokkeen (Joakim) olen tutustunut intissä, Sundman listaa.

– Olen pakkina sellainen johtava pelaaja, ohjaan mielelläni peliä ja pidän linjaa kontrollissa. Englannin vuosilta tuli matkaan kovuutta, mutta pelaan silti rehdisti. Myös pääpeli on iso vahvuuteni. Olen kuullut Tepsin kannattajista paljon hyvää, heidät tunnetaan vähän joka paikassa. Odotan, että pääsen näyttämään heille taitojani TPS-paidassa mahdollisimman pian, Sundman hehkuttaa.

Lisää uutisia