Puolustaja Joonas Sundman jatkaa Tepsissä – ”Erinomainen pelaaja vasenjalkaisen topparin tontille”

Turun Palloseura on solminut 1+1-vuotisen jatkosopimuksen puolustaja Joonas Sundmanin kanssa. Sundman, 24, aloittaa nyt kolmannen kautensa mustavalkoisissa.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen näkee Sundmanissa paljon potentiaalia. Sundman on pelannut 56 Veikkausliiga-ottelua kotikaupunkinsa joukkueen Seinäjoen Jalkapallokerhon riveissä. Hänellä on myös kokemusta Suomen poikien ja nuorten maajoukkueista, U17-ikäluokasta Pikkuhuuhkajiin.

Puolustajan viime kautta sotkivat useat loukkaantumiset, ja pelattujen ottelujen määrä Miesten Ykkösessä jäi kahdeksaan. TPS:n tulevan kauden joukkueessa Sundmanille on kaavailtu keskuspuolustajan roolia.

– Sundmanilla on ollut viime kausina loukkaantumisia, mitkä ovat estäneet hänen potentiaalinsa esiin tulemisen. Nyt kun hän on terve, niin hän on erinomainen pelaaja vasenjalkaisen topparin tontille. ”Sundi” on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan myös vasempana laitapuolustajana, mutta enemmän kaavailen häntä topparin tontille, Laurikainen kertoo.

Sundman lähti kotikonnuiltaan Seinäjoelta maailmalle jo nuorena, kun hän vuonna 2014 solmi akatemiasopimuksen Aston Villan kanssa ollessaan 16-vuotias. Hän aloitti Englannissa Aston Villan U18-joukkueessa, mutta siirtyi vuonna 2016 birminghamilaisseuran U23-joukkueeseen. Vuodet Britteinsaarilla toivat puolustajan peliin fyysisyyttä, mikä onkin tänä päivänä hänen tavaramerkkinsä.

– Peli Englannissa oli fyysistä, ja varmaan se näkyy siinä, miten minä tänä päivänä pelaan. Kentällä menen aina täysillä tilanteisiin. Ne vuodet Englannissa olivat loistava kokemus nuorelle pojalle ja opettivat paljon jalkapalloammattilaisuudesta, Sundman arvioi.

Sundman on saanut treenata koko talven terveenä ja katsoo positiivisin mielin tulevaan.

– Olen nyt päässyt treenaamaan itsenäisesti terveenä ja päässyt hyvään kuntoon. Nyt maanantaina treenasin ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa. Meininki harjoituksissa oli tosi hyvä. Meillä on harjoituksissa mukana nuoria, energisiä kavereita ja uskon, että hyvä kausi on tulossa, kun joukkue tästä vielä rakentuu, Sundman sanoo.

Pelikentälle 189-senttinen Sundman tuo tilannekovuutta, johtajuutta ja pääpelivoimaa.

– Tulevan kauden tavoitteeni on pelata isossa roolissa ja osoittaa johtajuutta. Kentälle tuon tuttuun tapaan kovaa mutta rehtiä pelaamista sekä pääpelivoimaa.

Joonas Sundmanin kuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia