Puheenjohtaja Jouko Peräaho: ”Iso kiitos koko yhteisöllemme – sarjatason pitää nyt vakiintua”

TPS palasi takaisin Jalkapallon Veikkausliigaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. TPS on elänyt kuitenkin jo kaudesta 2014 lähtien melkoisessa turbulenssissa, sillä joukkue on viiden vuoden sisällä hyvästellyt Veikkausliigan kaksi kertaa, mutta myös noussut sinne kaksi kertaa.

– Kolme kautta peräkkäin on menty ylös, alas ja ylös. Haluamme eroon tästä hissijoukkueen asemasta ja vakiinnuttaa nyt se paikkamme Veikkausliigassa. Kilpailu on kovaa, mutta meidän pitää nyt ottaa niitä ratkaisevia askeleita eteenpäin. Seura täyttää kolmen vuoden päästä täydet sata vuotta ja haluamme pelata juhlavuotena jostain muusta kuin sarjapaikasta tai liiganoususta, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho paaluttaa.

– Asetimme uudelle päävalmentajalle Tommi Pikkaraiselle vuosi sitten todella kovan tavoitteen eli nostaa TPS takaisin Veikkausliigaan niin nopealla aikataululla, kun se vaan on mahdollista. Nousuhan tapahtui nyt nopeimmalla mahdollisella aikataululla ja se oli loistava suoritus.

– Iso kiitos kuuluu koko seurayhteisöllemme. Kiitokset joukkueen pelaajille, valmennukselle ja muille taustavoimille. Iso kiitos myös toimistolle, joka sai taustalla puitteet kuntoon nousua varten. Pystyimme pelaamaan kauden parhaan pelimme kovimmassa mahdollisessa paikassa. Se kertoo joukkueesta paljon. Seuralla on hieno kannattajakunta takanaan ja ratkaisevassa pelissä Seinäjoella pelasimme kuin kotiottelussa. Totta kai sillä oli todella iso merkitys myös kentän puolelle, Peräaho kiittelee.

TPS:llä oli kaudeksi 2020 kaksi suunnitelmaa joukkueen rakentamisen suhteen. Nyt seura pystyi ottamaan käyttöön sen mieluisamman vaihtoehdon. Uutena positiivisena asiana talvikauden harjoitteluolosuhteet ovat paremmassa mallissa kuin koskaan aikaisemmin.

– LähiTapiola-areena tuo Poropuiston hallin rinnalle ihan uuden ulottuvuuden talvikauden harjoitteluun koko seuralle. Joukkuetta on rakennettu taustalla koko ajan, mutta nyt kun ensi kauden sarjataso on varmuudella selvillä, jatkuu rakennustyö entistä tiiviimpänä. Talouden suhteen on tietysti aina omat isot haasteensa ja rakennammekin ensi kauden kokonaisbudjetin realistisesti. Pystymme julkaisemaan ensimmäiset uudet pelaajasopimukset jo perjantaina, Peräaho lupaa.

– Meillä on onneksi paljon hienoja uskollisia yhteiskumppaneita tukemassa toimintaamme. Varsinais-Suomella menee tällä hetkellä taloudellisesti koko Suomen mittakaavassa erittäin hyvin ja meidän pitää tehdä töitä koko ajan sen eteen, että löytäisimme myös uusia tämän alueen elinkeinoelämän vaikuttajia toimintaamme mukaan, Peräaho vielä painottaa.

Lisää uutisia