PKKU vei voiton Kansallisen Liigan karsintojen ensimmäisessä osaottelussa

Pallokerho Keski-Uusimaa ja Turun Palloseura aloittivat tänään kaksiosaisen taistelun kauden 2024 Kansallisen Liigan paikasta. Kotijoukkue PKKU tuli erittäin vahvasti ottelun alkuun. Peliä oli pelattu vain kolmetoista minuuttia, kun Sofia Jahnukainen vei PKKU:n johtoasemaan. PKKU:n avausmaaliin tekivät loistavan esityön Hillbergin siskokset Laura ja Sonja.

Hetkeä myöhemmin Saija Östlund onnistui tasoittamaan ottelun kulmapotkun jälkitilanteesa. TPS onnistui käyttämään hyödykseen toisen ensimmäisen puoliajan maalipaikoistaan. PKKU ei kuitenkaan tästä hätkähtanyt, vaan avausmaalin tehnyt Sofia Jahnukainen vei kotijoukkueen uudelleen johtoasemaan. Ennen taukovihellystä Laura Hillberg kasvatti vielä kotijoukkueen johdoksi 3–1.

TPS ei ensimmäisen puoliajan aikana saanut palloon kontrollia, vaan PKKU piti palloa hallinnassaan ja hyökkäsi laitojen kautta erittäin vaarallisesti. Voitokkaasti ykkösen peleissä edennyt PKKU näytti vaarallisuutensa hyökkäyssuuntaan. TPS ei päässyt ensimmäisen puoliajan aikana testaamaan PKKU:n puolustuksen kestävyyttä juuri lainkaan.

TPS aloitti toisen puoliajan huomattavasti aktiivisemmin kuin ensimmäisen. PKKU onnistui kuitenkin puolustamaan vierailijoiden maalintekoyritykset. Lisää kylmää vettä TPS:n niskaan satoi, kun Sanna Porali rikkoi Laura Hillbergiä rangaistusalueella. Erotuomari Lotta Vuorio tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun, jonka Hillberg laittoi varmasti maaliin. Lukemat tulostaululla muuttuivat 4–1:een. Lisäosumia ei ottelussa nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä lisämaaleja.

– Ei saatu omaa prässiämme toimimaan, vaan jäätiin liian alas kenttää. Ei valitettavasti saatu omaa peliä tänään toimimaan missään vaiheessa. Tiedettiin, että vastaan tulee todella nälkäinen joukkue. Me ei oltu tänään riittävän valmiita pelaamaan. Tauolla katsottiin, miten vastustaja avaa peliä ja missä on tilaa. Toisella puoliajalla pyrittiin sitten hyökkäämään enemmän laitojen kautta. Ei todellakaan olla luopumassa liigapaikasta. Me pidetään liigapaikka, sanoi TPS-toppari Sanna Porali pelin jälkeen.

TPS lähtee siis karsintojen toiseen osaotteluun kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Otteluparin voittaja ratkaistaan kahden karsintaottelun yhteistuloksella. Vierasmaalisääntö ei ole käytössä liigakarsinnoissa, vaan kaksiosaisen karsinnan jokainen maali on samanarvoinen. Mikäli maalit ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatkoaika, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatkoajalla, tai molemmat tekevät yhtä paljon, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:

PKKU – TPS 4–1 (3–1)

Ottelun maalit:

13 min 1–0 Sofia Jahnukainen
21 min 1–1 Saija Östlund
26 min 2–1 Sofia Jahnukainen
43 min 3–1 Laura Hillberg
65 min 4–1 Laura Hillberg (rp)

Varoitukset:

PKKU


TPS
34 min Viivi Ollonqvist
63 min Veera Keto

TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Veera Keto
Sanna Porali
Heidi Leppämäki
Meri-Tuulia Reponen
Saana Kallio
Saija Östlund
Laura Linnala (83 min Jenna Koivisto)
Viivi Ollonqvist
Nelly Lehtilä

Erotuomari: Lotta Vuorio

Pelipaikka: Kalevan Urheilupuisto, Kerava

Yleisömäärä: 263

Seuraava ottelu: La 21.10. klo 15.00 TPS–PKKU, Veritas Stadion.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia