PK-35 vei tiukan taistelun Yläkentällä – Roine ja Linnala debytoivat liigassa

TPS sai tänään vieraita Helsingistä, kun PK-35 vieraili Urheilupuiston Yläkentällä. Aurinkoinen ja lämmin sää oli houkutellut yläkentän katsomoon mukavasti yleisöä, tarkalleen 324 katsojaa. TPS:lle ja PK-35:lle kohtamminen oli kauden toinen, aiempi pelattiin avauskierroksella Helsingissä. Silloin TPS haki vierasvoiton lukemin 3–0. Tällä kertaa oli PK-35:n vuoro hakea vieraspisteet mukaansa, loppulukemat helsinkiläisten eduksi niukasti 1–0.

Vaikka TPS ei joukkueena tänään yltänyt samanlaiseen huippusuoritukseen kuin viikko sitten voitokkaassa HJK-ottelussa, oli pelin taustalla positiivisia tarinoita. Kentällä nähtiin nimittäin kaksi uutta liigadebyyttiä. TPS:n maalilla ensimmäisen Kansallisen Liigan ottelunsa pelasi 16-vuotias nuorten maajoukkuemaalivahti Venla Roine. Samaten hyökkääjä Laura Linnala teki ensiesiintymisensä liigaviheriöillä.

– Venla pelasi tänään hyvän pelin. Hän otti muutaman hyvän torjunnan. Takaiskumaalille hän ei voinut mitään. Meillä on kolme hyvää veskaria, ja päätettiin, että Venla saa tänään paikan näyttää. Samoin Laura pelasi tänään esimmäiset minuuttinsa pääsarjatasolla. Meillä on joukkueessa monta pelaajaa, jotka ovat tämän kolmen vuoden aikana nousseet alasarjapelaajista pääsarjatason pelaajiksi, ja Lauran tarina on yksi näistä hienoista kasvutarinoista, sanoi TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä. TPS aloitti ottelun hyvin ja sai myös luotua muutaman hyvän maalipaikan vierasjoukkueen maalille. Nelly Lehtilä pääsi puskemaan hyvästä paikasta Netta Laasion keskityksestä, mutta pusku meni ohi maalin. Viivi Ollonqvist ja Jenni Rannus pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta laukaukset menivät ohi maalin.

Pelin ainoa maali nähtiin 26. minuutilla, kun PK-35:n Inka Martikainen pääsi hyvän haaston jälkeen syöttämään oivalliseen maalipaikaan Jenni Kantaselle, joka laukoi lähietäisyydeltä pallon vastustamattomasti takanurkkaan. Maali oli Kantasen kauden ensimmäinen kansallisessa Liigassa.

Toinen puoliaika lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle. Maalin makuun päässeellä Jenni Kantasella oli mahdollisuus tehdä useampikin maali, mutta tolpat pelastivat kotijoukkueen takaiskuilta. Ensin kaukolaukaus pysähtyi ylärimään ja toisella kertaa Venla Roine pääsi jalkoineen sen verran väliin, että laukaus osui tolppaan. 

Ottelun loppua kohden peli kääntyi enemmän ja enemmän kotijoukkueen hallinnaksi. Pelin painopiste oli PK-35:n puolustusalueella. Tepsin laukaukset painuivat kuitenkin niin läheltä kuin kaukaakin joko suoraan maalista ohi tai vierasjoukkeen pelaajan kautta yli päätyrajan.

– Aloitettiin peli hyvin, ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin vastustaja ei päässyt vierailemaan meidän puoliskolla ollenkaan. Luotiin heti alkuun muutama hyvä maalipaikka. Juomatauon jälkeen meidän peli vähän muuttui jostain syystä. Jos joissain aikaisemmissa peleissä meillä ei ole ollut paikkoja, niin tänään niitä oli iso määrä. Ei vaan saatu palloa sisään. Loppu oli vastustajalta selviytymistaistelua. He tekivät sen kyllä hyvin, mutta noilla paikkamäärillä meidän pitäisi saada maaleja tehtyä. Meidän pelin tasomme vähän vaihtelee vielä. Yhdessä tässä kasvetaan koko ajan paremmaksi joukkueeksi, analysoi päävalmentaja Salonen päivän ottelua.

Lopputulos:

TPS – PK-35 0–1 (0–1)

Ottelun maalit:

26 min 0–1 Jenni Kantanen

Varoitukset:

TPS

PK-35
63 min Heljä Jokela
90+3 min Peppi Pisilä

TPS:n kokoonpano:

Venla Roine (MV)
Sanna Porali
Silja Jaatinen
Meri-Tuulia Reponen (75 min Veera Keto)
Netta Laasio
Saija Östlund
Viivi Ollonqvist (56 min Jenna Koivisto)
Jenni Rannus
Netta Hanhimäki (56 min Saana Kallio)
Emma Santamäki (C)
Nelly Lehtilä (46 min Laura Linnala)

Erotuomari: Lotta Vuorio

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 324

Seuraava ottelu: La 1.7. klo 17.00 HPS–TPS, Helsinki.

Teksti: Timo Kinnunen

Ottelun kooste

Hikihaastattelu

Lisää uutisia