Pitkän linjan TPS-pelaajat Saija Östlund ja Netta Laasio uusiin jatkosopimuksiin kasvattajaseuransa kanssa

Turun Palloseura on solminut kauden 2023 kattavat jatkosopimukset keskikenttäpelaaja Saija Östlundin, 26, ja laitapelaaja Netta Laasion, 26, kanssa. Sekä Östlundilla että Laasiolla on pitkä TPS-historia, sillä kumpikin siirtyi seuraan jo nuorena juniorina. Pitkän tien he ovat kulkeneet myös Palloseuran edustusjoukkueessa. Östlund pelasi ensimmäiset liigapelinsä mustavalkoisissa kaudella 2012, Laasio puolestaan vuotta myöhemmin.

– On ollut hauskaa kulkea tämä matka pikkujunnusta aikuisikään asti Tepsissä. Hyvin ja odottavaisin fiiliksin suuntaan taas kohti liigapelejä TPS:n kanssa, Östlund sanoo.

– Tepsi on perinteikäs seura ja koko urani olen täällä pelannut. Nyt kun nousimme takaisin Kansalliseen Liigaan, niin ehdottomasti haluan antaa oman panokseni siihen, että liigassa pelataan jatkossakin, Laasio jatkaa.

Östlund ja Laasio ovat jo pitkään olleet mustavalkoisten runkopelaajia. He pelasivat molemmat nousuun päättyneellä Naisten Ykkösen kaudella joukkueensa jokaisessa sarjaottelussa. Östlund pelasi vieläpä jokaisessa ottelussa täyden 90-minuuttisen alkuvihellyksestä päätösvihellykseen asti.

Viime kaudella Östlund pelasi pääasiassa keskuspuolustajana, mutta tulevalle kaudella TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen on kaavaillut Östlundia keskikentälle, takaisin omimmalle pelipaikalleen.

– Keskikenttä on se Saijan omin pelipaikka. Hän pääsee siinä rytmittämään peliä ja tarjoamaan avaavia syöttöjä joukkuekavereille. Viime kausi meni topparina ja hienosti hän hallitsi myös sen roolin. Saija on hyvä organisoimaan joukkuetta kentällä. Hän on omalla tavallaan apuvalmentaja minulle siellä kentällä, Salonen näkee.

Östlund ja Laasio tuovat kentälle mittavan määrän kokemusta. Kumpikin on pelannut yli sata liigaottelua TPS-paidassa.

– Netta ja Saija ovat on kokeneita pelaajia, jotka ovat jo pitkään olleet joukkueen avainpelaajia. Heidän kokemuksensa on tärkeä arvo meille, kun nousimme nyt sarjaporrasta ylemmäs, päävalmentaja Salonen sanoo.

– Netta on Saijan tapaan monikäyttöinen pelaaja, jonka osaaminen ei rajoitu vain yhteen rooliin yhdellä pelipaikalla. Nettaa voi ryhmityksen mukaan peluuttaa laitapuolustajana tai keskikentän laidalla. Hän ei välttämättä ole äänekkäin pelaaja pukukopissa, mutta johtaa kyllä esimerkillään joukkuetta, Salonen jatkaa.

Kansallisen Liigan kauteen valmistautuva TPS on aloittanut harjoituskauden vakuuttavasti. Kahdesta harjoitusottelusta tilillä on kaksi voittoa. Ensin mustavalkoiset voittivat toisen liigajoukkueen, FC Hongan. Viikonloppuna Tepsin käsittelyssä kaatui viime kaudella Naisten Ykkösen kärkijoukkueisiin lukeutunut PKKU. Laasion mukaan lähtökohdat tulevaan sarjakauteen ovat hyvät.

– Ensimmäisen Ykkösen kauden jälkeen oli tietysti pettymys, ettemme nousseet, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli varmaan ihan hyvä juttu. Pystyimme nyt viime kauden aikana kehittämään peliämme entisestään ja saimme lisää kokemusta. Nyt pelimme on aika lähellä sitä, mihin pyrimme. Tästä on hyvä jatkaa kohti kovempia pelejä, Laasio tuumaa.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia