Pikkarainen ja Karlsson uusiin jatkosopimuksiin TPS:n kanssa

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva TPS on solminut uudet jatkosopimukset Juhani Pikkaraisen ja Jesper Karlssonin kanssa. Pikkaraisen uusi sopimus kattaa kauden 2021 ja Karlssonin sopimus muodoltaan 1+1-vuotinen.

– Joukkueen rakentaminen edistyy, molemmat ovat omia akatemiapelaajiamme ja omia kasvattejamme. Jussi (Pikkarainen) on erittäin hyvä pallollinen pelaaja, mutta nyt tarkoitus on kehittää myös hänen fysiikkaansa. Jepan (Karlsson) kausi jäi kesken, mutta hän ehti tehdä erinomaisen vaikutuksen. Hän pelaa erittäin aggressiivisesti, näkee kentän, osaa prässätä sekä syöttää hyvin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson listaa.

22-vuotias Pikkarainen aloittaa nyt toisen kautensa TPS:n edustusjoukkueessa. 195-senttinen toppari debytoi Veikkausliigassa jo huhtikuussa 2019 . Hän on pelannut KPV:n ja TPS:n paidassa yhteensä 23 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä yhden maalin.

Pikkarainen pelasi nuorempana TPS:n eri juniori-ikäluokissa, mutta hän siirtyi kesällä 2015 Itävaltaan Red Bull Salzburgin akatemiaan. Hän pelasi Itävallassa Red Bull Salzburgin organisaation lisäksi myös FC Blau-Weiß Linzin, USK Maximarkt Anifin sekä FC Wacker Innsbruckin joukkueissa. Pikkarainen debytoi vuoden 2017 kesäkuussa Suomen U21-ikäluokan maajoukkueessa, jossa pelejä kertyi yhteensä kahdeksan.

– Viesti on ollut selkeä, TPS rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta ensi kaudeksi. On hienoa jatkaa pelaamista omassa kasvattajaseurassa. Odotan joukkueelta menestystä sekä henkilökohtaisesti vastuuta ja sitä kautta kehittymistä pelaajana, Pikkarainen alleviivaa.

20-vuotias Karlsson pelasi kaudella 2019 yhteensä kymmenen ottelua TPS:n paidassa Jalkapallon Ykkösessä. Hän debytoi Veikkausliigassa viime heinäkuussa, vierasottelussa FC Honkaa vastaan. Hänen kauden 2020 saldoksi tuli yhteensä viisi Veikkausliigaottelua. Karlssonin kausi katkesi kuitenkin vakavaan jalkavammaan, joka vaati leikkaushoitoa.

– Tavoite on, että tammikuussa ollaan jo sataprosenttisessa kunnossa. Vaikka viime kausi jäikin kesken, niin ehdin onneksi kuitenkin saamaan ne näyttöpaikat. Veikkausliigassa pelasin kontrolloivammassa ja puolustavammassa roolissa, mutta lähden siitä, että ensi kauden pelien myötä myös hyökkäyspelaaminen kehittyy entisestään, Karlsson uskoo.

– Teimme Jussin kanssa uuden sopimuksen nyt Ykköseen. Hänelle on tarjolla nyt isompaa roolia. Viime kausi ei täysin onnistunut, mutta taitoa ja potentiaalia kyllä on. Meillä on tämän sopimuksen myötä nyt jo kaksi liigatason topparia. Jepalla jäi taas kausi ikävästi kesken, mutta hän osoitti pärjäävänsä liigatasolla ja uskon, että nyt on edessä todellinen läpimurtokausi, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen arvioi.

TPS:n viime kauden pelaajista Aldayr Hernández, Olawale Tehe, Masahudu Alhassan ja Rodney Strasser jatkavat pelaamista varmuudella muissa maisemissa.

– Isot kiitokset TPS:n puolesta heille kaikille. Aldayr oli joukkueessa pisimpään, hän oli seuran runkopelaajia kaksi kautta, mutta jatkaa pelaajauraansa nyt muualla. Parma kutsui Tehen takaisin Italiaan ja myös Alhassan hakee pelipaikkaa muualta. Strasser jäi kotimaahansa jo viime syksyn maaottelutauolla, Laurikainen listaa.

Lisää uutisia