Piirin vuoden parhaat valittu – Rantala ja Spets palkittiin

Suomen Palloliiton Turun piirin Errea-piiricupin finaalin yhteydessä huomioitiin jalkapallokauden 2016 menestyjiä. SPL:n Turun piirin Vuoden Valinnat on tehty vuodesta 2006 alkaen. Esityksiä valintoihin ovat voineet tehdä piirin jäsenseurat, erotuomarikerhot, piirijoukkue- ja maajoukkuevalmentajat sekä tiedotusvälineiden edustajat. Valinnoista päätti piirihallitus. Tänä vuonna Vuoden Pelaaja ja Vuoden Valmentaja valitaan ja palkitaan myöhemmin, mutta muut valinnat julkistettiin sunnuntaina Errea-piiricupin finaalin yhteydessä.

Vuoden Nuorina Pelaajina palkittiin TPS:n Jutta Rantala ja FC Interin Arttu Hoskonen. Jutta Rantalan komea panos toi osaltaan TPS:n naisten liigajoukkueelle hienot hopeamitalit. Hän on kaudella esiintynyt erittäin vahvasti myös niin oman kuin vuotta vanhemman ikäluokan maajoukkueessa. Hoskonen on kaudella ottanut vankasti paikkansa FC Interin liigamiehistössä. Hienot otteet liigassa heti ensimmäisellä liigakaudellaan ja nousu nuorten (U20) maajoukkueeseen ovat vahvoja perusteita Vuoden Nuoren Pelaajan valinnalle.

TPS:n Viivi Spets ja KaaPo:n Elias Mastokangas valittiin Vuoden Junioripelaajiksi. Myös heillä hienot esitykset sekä omassa seurajoukkueessaan että ikäluokkansa edustustasolla, Spetsillä aluejoukkueessa ja Mastokankaalla U16 maajoukkueessa, toivat ansaitut palkinnot.

KaaPo:ssa tyttövalmennuksessa pitkään erinomaista työtä tehnyt Juhani Mäenpää valittiin Vuoden Juniorivalmentajaksi. Vahva työ seurajoukkueessaan sekä useiden valmentamiensa pelaajien nousu piiri- ja aluejoukkueisiin painoivat valinnassa.

Vuoden Erotuomarina palkittiin Mika Lamppu. Lamppu on toiminut menestyksekkäästi Veikkausliigassa avustavana erotuomarina ja tällä kaudella hän nousi kansainväliseksi avustavaksi erotuomariksi toimien aet-tehtävässä mm. UEFA Eurooppa Liigan karsintakierroksella.

Vuoden Seuratoimijaksi valittiin Jyrkkälän Tykkien monivuotinen taustapuurtaja Mika Remander. Hän huolehtii pyyteettömästi seuran moninaisista tehtävistä ja tänä vuonna hommia teetti erityisesti JyTy:n ja Mikan tyylillä järjestämä JKKI35 SM-lopputurnaus. Turnausjärjestelyt Kupittaan kentillä saivat osallistujilta runsaasti kiitosta.Vuoden Seuratoimijapalkinto on Turun Palkintokeskuksen nimikkopalkinto.

Vuoden Valinnat – erityismaininnoilla palkittiin lisäksi kaksi hienoa jalkapallokulttuuritekoa ja liikkuvan kuvan välittämistä jalkapallotapahtumista:

Monskan Näköradio palkittiin mittavasta Kaikkien aikojen Kolmonen –tuotannosta ja toisen Vuoden Valinnat -erityismaininnan sai TPS TV, joka tuottaa ammattitaidolla liikkuvan kuvan kautta suoria ottelulähetyksiä, otteluennakoita, ottelukoosteita ja haastatteluja. TPS TV teki toista vuotta yhteistyötä Turun Ammattikorkeakoulun kanssa, jonka 6-7 oppilasta pääsee tekemään tv-tuotantoa koko kauden ajan tuoden näin arvokasta kokemusta viestinnän opiskelijoille.

Kuva: SPL Turku

Lisää uutisia