Perinteikäs ÅIFK liittyy mukaan Southwest United -yhteistyöhön

Perinteinen turkulainen jalkapalloseura ÅIFK liittyy mukaan TPS:n koordinoimaan lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöhankkeeseen, Southwest Unitediin (SWU). Yhteistyötoiminnan keskeisenä tavoitteena on kehittää siinä mukana olevien seurojen nuorisotyötä ja vahvistaa samalla jokaisen seuran toimintaedellytyksiä omalla paikkakunnallaan. Toiminnan päämääränä on myös kehittää seurojen pelaaja-, valmentaja- ja johtajakoulutusta sekä tarjota seurojen lahjakkaille pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. ÅIFK:n SWU-yhteyshenkilöksi on nimetty seuran KYKY-akatemian rehtori Tero Sintonen.

– Sopimus ei vaikuta ÅIFK:n omaan junioritoimintaan sinänsä lainkaan, vaan seura jatkaa omaa itsenäistä junioritoimintaansa tavoitteenaan olla Turun alueen johtavien juniorijoukkueiden joukossa niin tytöissä kuin pojissa jatkossakin, Fotbollsföreningen ÅIFK:n puheenjohtaja Timo Ketonen kuitenkin muistuttaa.

– SWU-sopimus helpottaa puolestaan ÅIFK:n lahjakkaiden junioreiden nousemista korkeimmalle mahdolliselle kansalliselle tasolle ja kaikilla yhteistyöseuroilla on oma keskinäinen kasvattajasopimus. Tämä yhteistyötoiminta tuo myös enemmän tietoa juniorivalmennukseen laajemman yhteistyön ja yhteisen koulutuksen kautta, Ketonen jatkaa.

Vuonna 1908 perustettu ÅIFK tunnetaan laadukkaasta juniorityöstään ja sillä on edustusjoukkueiden ja seniorijoukkueiden lisäksi poikien ja tyttöjen juniorijoukkueita kuudessa eri ikäluokassa.

ÅIFK:lla on erittäin pitkä ja kunniakas seurahistoria ja sen miesten edustusjoukkue voitti ensimmäisenä Helsingin ulkopuolisena joukkueena Suomen mestaruuden vuonna 1910. ÅIFK uusi mestaruutensa myös vuosina 1920 ja -24. Suomen Cupin mestaruuden ÅIFK voitti vuonna 1965.

SWU-toiminnassa on mukana tällä hetkellä 17 seuraa. Yhteistyöhön ovat sitoutuneet Turun Palloseura (TPS), Kaarinan Pojat (KaaPo), Maskun Palloseura (MaPS), Pargas IF (PIF), Liedon Pallo (LiePa), Piikkiön Palloseura (PiPS), Paimion Haka (PaiHa), FC Ruskon Pallo, Sporting Club Raisio (SCR), Kimito Sportförening (KSF), Mynämäen Pallo (MynPa), Salon Palloilijat (SalPa), FC Halikko, VG-62, AC Sauvo, Raisio-Futis (RaiFu) sekä tuoreimpana tulokkaana siis ÅIFK.

Lisää uutisia