PEPO-ennakko: ”Positiivisin mielin lähdetään jatkamaan hyvää peruspeliämme”

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat lauantaina 21.5. kotiottelulla PEPOa vastaan. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 17.00. 

TPS otti edellisellä kierroksella 2–0-vierasvoiton SJK Akatemiasta. Voitolla TPS nousi takaisin Ykkösen kärkipaikalle. Tepsin maalilla Jere Koponen pelasi kauden ensimmäisen sarjaottelunsa ja torjui heti nollapelin.

– Tärkeintä oli, että voitimme pelin ja saimme kolme pistettä. Toki nollapeli siihen päälle oli kiva bonus. Maalivahtina sitä aina nauttii nollapeleistä, koska ne eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä. Nytkin SJK:lla oli heti alkuun pari hyvää maalipaikkaa, mutta ne onneksi selvitettiin.

– Kaiken kaikkiaan tuntui tosi hyvältä pelata. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Koponen tuumaa.

Sarjanousija Lappeenrannan PEPOlle kuluva kausi on seurahistorian ensimmäinen miesten Ykkösessä. PEPO sijoittui viime kaudella omassa Kakkosen lohkossaan toiselle sijalle, mutta ovi Ykköseen aukesi, kun taloudelliseen ahdinkoon ajautunut RoPS päätti olla hakematta lisenssiä Ykköseen.

PEPOn alku uudella sarjatasolla ei ole ollut helppo, sillä joukkue on hävinnyt neljästä ensimmäisestä pelistään kolme. Vapauttavan avausvoiton PEPO otti edellisellä kierroksella PK-35:stä.

Janne Muhlin valmentama lappeenrantalaispoppoo on tehnyt alkukauden neljässä pelissään kolme maalia. Kaikki osumat on merkattu hyökkääjä Irfan Sadikin nimiin. Sadikin viimeistelytehokkuus ja vaarallisuus on pantu merkille Tepsissä.

– Joka peliin meillä on pienet tärpit katsottuna vastustajajoukkueesta. Olemme noteeranneet sen, että heillä on tällainen maaliahne hyökkääjä. Ei kuitenkaan riitä, että otamme vain Sadikin kiinni. Meidän täytyy puolustaa hyvin joukkueena joukkuetta vastaan, TPS:n maalivahti Jere Koponen sanoo.

– PEPO on erittäin yhtenäinen joukkue. He puolustavat viiden linjalla. Heillä on kaksi hyvin yhteen pelaavaa ja toisiaan täydentävää kärkimiestä: Sadik on pitkä taistelija ja meille tuttu Jesse Huhtala taas enemmän pystyynjuoksija, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson arvioi.

Niksit PEPO-hyökkääjä Huhtalan nollaamiseksi ovat hyvin tiedossa TPS-leirissä, sillä Huhtala oli talvella testissä Tepsissä. Testijakso ei tuottanut sopimusta mustavalkoisiin, mutta oman pienen jälkensä Huhtala jätti TPS:n seurahistoriaan: hänen nimiinsä kirjattiin TPS:n ensimmäinen maali kauden 2022 virallisissa otteluissa. Huhtala onnistui maalinteossa 5. helmikuuta pelatussa Ykköscupin ottelussa PK-35 – TPS. TPS voitti tuon pelin 2–0.

Vastustajien hyökkääjien sijaan päävalmentaja Johanssonin tärkein huomio lauantaina on oman joukkueen pelissä.

– Täytyy huomioida heidän vaarallisimmat aseensa, mutta tärkeintä on, että meidän oma pelimme kulkee paremmin kuin viimeksi kotona Piffeniä vastaan. SJK-pelissä oma peruspelimme toimi: yhteispeli oli hyvää, prässäsimme nopeasti ja liikuimme tosi hyvin muodossa. Sitä kautta saimme maalipaikatkin luotua. Positiivisin mielin kun lähdetään jatkamaan hyvää peruspeliämme, niin hyvä tulee.

TPS saa mukaan kokoonpanoonsa pari edellistä Ykkösen peliä pelikiellossa olleen keskikenttäpelaaja Anthony Annanin, joka on nyt pelikieltonsa kärsinyt.

Sivussa TPS:n riveistä ovat varmuudella Onnipekka Pajula, Joonas Sundman ja Kasper Hämäläinen.

– ”Kappen” tilanteen ei pitäisi olla paha, mutta hän on ainakin tämän pelin sivussa. Joonas Sundman on aloitellut taas pikku hiljaa juoksemista, mutta menee vielä kauan, ennen kuin hän on taas mukana, päävalmentaja Johansson kertoo.

Rasmus Holman ja Linus Rönnbergin osalta tilanne lauantain pelin suhteen on vielä epävarma.

– Katsotaan, josko ”Rasse” pystyy olemaan taas ainakin penkillä mukana. Linuksella on ollut jo pidempään pientä vaivaa, mutta se ei ole estänyt hänen pelaamistaan. Tarkkailemme hänen tilannettaan. Linus ei treenannut eilen. Toivon, että hän on pelikunnossa lauantaina, Johansson sanoo.


Pääsyliput

Liput peliin voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-pepo-veritas-stadion-turku-lippuja/81567?b=1&b=1

Lipunmyynti ennakkoon tapahtuu ainoastaan Tiketin verkkosivujen ja myyntipisteiden kautta. Pelipäivänä stadionin lipunmyynti aukeaa klo 16.00.

Lippujen hinnat:

  • Aikuinen 20 € / 18 € / 15 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Opiskelija/eläkeläinen/työtön 15 € / 13 € / 10 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Nuoret 12-17v 10 € / 8 € / 7 €* [normaali / S-etu / *ennakko]
  • Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Pääsylippu noudettava pelipäivänä stadionin lipunmyynnistä.

* Ennakkolippujen myynti päättyy ottelua edeltävänä päivänä klo 23.59.

TPS:n Seurakortilla, Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla ja erotuomarikortilla pääsee katsomaan ottelua. Seurakortilla pääsee otteluun suoraan sisään, muiden vapaakorttien pääsylippu on noudettava stadionin lipunmyyntipisteeltä.

TietoAreena 1922-klubi

Kauden 2022 uutuutena TPS on avannut Veritas Stadionin 4. kerrokseen TietoAreena 1922-klubin. TietoAreena 1922-klubilla on jokaisessa TPS:n kotiottelussa vieraana kaksi TPS-legendaa. TPS – PEPO -ottelun legendavieraat ovat Mika Ääritalo ja Peter Enckelman. TPS-legendat ovat haastattelussa noin 20 minuuttia ennen ottelun alkua sekä tauolla.

TietoAreena 1922-klubilla palvelee oma baari koko ottelutapahtuman ajan. Ottelua voi seurata joko sisätiloissa tai ulkona aitiokatsomossa. Pääsylippuun sisältyy lisäksi kahvi/tee sekä Naantalin Aurinkoisen tarjoama kakku.

Liput TietoAreena 1922-klubille hintaan 35 € Tiketistä (pelipäivänä 40 €): https://www.tiketti.fi/fc-tps-pepo-veritas-stadion-turku-lippuja/81567?b=1&b=1

VIP

TPS:n yritysasiakkaita palvelee stadionin 3. kerroksessa VIP-ravintola, joka aukeaa tunti ennen ottelun alkua.

VIP-lippuja on mahdollista ostaa TPS:n toimistolta: Elina Salo (elina.salo@tps.fi / 040 5144 069). VIP-lipun hinta 100 € + alv 24%. VIP-lippu sisältää lämpimät, pehmustetut istumapaikat pääkatsomossa, buffet-ruokailun, kaksi juomaa, kahvin/teen sekä makean jälkiruoan.

Katsomot ja sisäänkäynnit

Sisäänpääsy Veritas Stadionin pääkatsomoon tapahtuu Blomberginaukion puoleisesta päädystä. VIP-, aitio- ja TietoAreena 1922-klubin asiakkaat saapuvat otteluun sisään Blomberginaukion päässä sijaitsevan VIP-sisäänkäynnin kautta (hissiaula Veritas Stadionin pääkatsomon kulmassa).

Televisiointi

Ruutu näyttää TPS – PEPO -ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4081492


TPS – PEPO la 21.5. klo 17.00 Veritas Stadion

Tervetuloa kannustamaan Tepsi voittoon!

Lisää uutisia