PEPO-ennakko: ”Kolme pistettä on mielessä, mikään muu ei tyydytä”

Miesten Ykkönen jatkuu lauantaina 23. heinäkuuta vierasottelulla PEPO–TPS. Ottelu alkaa Kimpisen kentällä Lappeenrannassa kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

TPS-kannattajat järjestävät kannattajamatkan PEPO-otteluun. Mukaan reissulle voit ilmoittautua TPS-kannattajien nettisivujen kautta.

Tepsin riveistä on viime viikkoina ollut loukkaantumisten vuoksi sivussa useita puolustuspään pelaajia. Viime pelissä SJK Akatemiaa nähtiin kuitenkin yksi toivottu paluu viheriölle, kun toppari Rasmus Holma kirmasi vaihdosta kentälle. Holma oli ollut pelikentiltä sivussa puolitoista kuukautta, sillä hän loukkaantui toukokuun lopussa pelatussa Jaro-ottelussa.

– On se erilainen fiilis päästä tauon jälkeen kentälle. Tuli vähän yllätyksenä, että pääsin pelaamaan, vaikka itse sanoinkin valmennukselle, että olen valmis pelaamaan. Ei ollut hirveästi ehjiä treenejä alla ennen matsia, mutta kyllä tässä pikkuhiljaa rupeaa pääsemään pelikuntoon. Oli kiva palata kentälle, Holma kertoo.

Rasmus Holma tunnetaan varsinaisena futiskenttien teräsmiehenä, joka ei pieniä kolhuja kavahda. Kantakalvon repeämä pakotti kuitenkin ”Rassen” sivuun pelikentiltä.

– En ollut tällaisesta vammasta ennen tätä kautta kuullutkaan. Alkuun piti ottaa tosi rauhassa keppien kanssa. Kun jalkapohjasta on kyse, niin se rasittuu joka askeleella. Täytyi huolehtia, että lepoa tulee riittävästi, Holma sanoo.

– Kun pystyi painoa varaamaan jalalle, niin pääsin tekemään jalkatreeniä. Alkuun päkiälle nousu oli aika vaikeaa, ja käveleminen oli vaikeampaa kuin tehdä kyykkyä punttisalilla. Pienin askelin vahvistettiin akillesjännettä ja pohjetta, ja pääsin ottamaan juoksuaskelia. Aika pian sen jälkeen, kun pystyin juoksemaan, niin oli kova hinku kentälle. On se erilainen fiilis päästä tänne ulos treenaamaan kuin painaa yksin salilla treeniä kesähelteillä. Kiva olla takaisin!

TPS nousi viime pelissä toisen puoliajan hurjalla kirillään tappioasemasta voittoon. TPS vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä SJK Akatemin maalille. Lopulta numerot tulostaululla vaihtuivat alle kahdessa minuutissa 0–1-lukemista Tepsin 2–1-johtoon, kun Olli Jakonen ja Simo Roiha venyttivät seinäjokelaisvieraiden maaliverkkoa.

Nousu tappioasemasta voittoon oli Holman mukaan arvokas paitsi sarjapisteiden kannalta niin myös henkisesti.

– Toinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä. Siinä lyötiin alusta asti painetta päälle. Ensimmäisellä puolikkaalla olimme vähän passiivisia ja pelokkaita, oli vähän hidas tempo pallossa. Toisella puoliajalla tehtiin koko kautta ajatellen todella hyvä nousu tappioasemasta voittoon. Kun pidetään siitä toisen puoliajan peliesityksestä kiinni, niin hyvä tulee, Holma tuumaa.

Lauantaina TPS reissaa hieman harvinaisempaan vieraskohteeseen, Lappeenrantaan. Edellisen kerran Turun Palloseura on pelannut jalkapallon sarjaottelun Lappeenrannassa heinäkuussa 2001, jolloin vastustajana Ykkösen etelälohkon kamppailussa oli Rakuunat. Lappeenranta palasi täksi kaudeksi Ykköseen 16 vuoden tauon jälkeen, kun PEPO nousi sarjapaikastaan luopuneen RoPS:n tilalle.

TPS ja PEPO ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen aiemmin. Melko tarkalleen kaksi kuukautta sitten Turussa pelattu ottelu päättyi lukemiin 0–0. Huomisen otteluun TPS lähtee Ykkösen sarjataulukon kärkipaikalta, PEPO puolestaan sijalta 10.

– Kolme pistettä on taas päällimmäisenä mielessä. Mikään muu ei tyydytä. Sarjataulukko näyttää sen, että nyt olisi hyvä sauma luoda painetta muille ottamalla itse voittoja peleistä. Helpolla niitä pisteitä ei kyllä mistään tule, PEPO haki meiltä täältä viimeksi tasapelipisteen mukaansa. Kotikentällä he ovat varmasti vielä vaarallisempi joukkue. Meidän oma tasomme kyllä riittää siihen, että nappaamme kolme pistettä mukaamme. Oma hyvä tasomme täytyy saada säilytettyä, olla tehokas ja välttää virheet puolustussuuntaan, TPS-toppari Rasmus Holma sanoo.

Lisää uutisia