Pentti Mutasen TPS-muistelmat myynnissä loppukauden kotiotteluissa

TPS:n 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on ilmestynyt toinenkin julkaisu. Aiemminhan TPS:n naisjaosto julkaisi kaikille ruoan ystäville tarkoitetun kirjan ”Reseptejä kentältä ja kentän laidalta”. Nyt puolestaan Pentti Mutanen on julkaissut TPS-muisteluita 1940-luvun loppupuolelta nimikkeellä ”Kun Kallu Casagrande rankkarin koivunlatvaan ampui”.

Kirjassaan Mutanen kertoo sodasta toipuvan Turun jalkapallotapahtumista ja keskittyy paljolti vuosiin 1948 ja 1949, jolloin hänen jalkapalloinnostuksensa oli hieman yli 10-vuotiaana pojankoltiaisena korkeimmillaan ja myös TPS menestyi SM-sarjassa aina mestaruuteen asti. Kaiken kaikkiaan Mutanen pyrkii kirjassaan tallentamaan muistiin sodanjälkeistä aikaa silloisten nuorten TPS-kannattajien näkökulmasta. TPS:n jalkapallo-otteluita mestaruussarjassa seurattiin innokkaasti ja pelaajat olivat poikien idoleita.

Myös niille, jotka ovat yksityiskohtaisemmin kiinnostuneita vuoden 1949 TPS:n mestarijoukkueen otteluista ja pelaajasuorituksista, kirjaan on liitetty sanomalehtileikkeleet joukkueen kaikista tärkeimmistä otteluista.

Kirjan hinta on 20 euroa ja kirjan tuotto käytetään lyhentämättömänä TPS:n junioritoiminnan tukemiseen. Kirja on myynnissä TPS:n loppukauden kotiotteluissa Veritas Stadionin tuotemyyntipisteissä sekä TPS:n toimistolla Ruissalossa.

Lisää uutisia