Pelaajakortti 2018: Jani Virtanen – #10

Keskikenttäpelaaja Jani Virtanen, 29, on edustanut uransa aikana neljää eri Veikkausliiga-seuraa ja nähnyt sekä Italian että Venäjän kentät. Hän kokeekin olevansa TPS:n joukkueessa eräänlainen mentori.

– Koetan opettaa nuoremmille futista ja antaa vähän ideoita. Pitää uskoa itseensä. Eivät ne Klubinkaan äijät mitään superäijiä ole, vaan ihan normaaleja ihmisiä. Kaikki Veikkausliigan joukkueet ovat voitettavissa, ”Jamppa” toteaa.

Virtanen näkee itsessään ja 18-vuotiaassa Onni Valakarissa paljon samaa. Molemmat ovat vasenjalkaisia, viihtyvät kymppipaikalla ja ovat tunnettuja hyvästä tekniikastaan. Virtanen itse siirtyi aikanaan nuorella iällä Italian pääsarjaseuraan Udineseen. Valakari puolestaan on käynyt kuluneen talven aikana harjoittelemassa Englannin Valioliigassa pelaavan Southamptonin organisaatiossa sekä norjalaisjoukkue Tromsø IL:ssä.

– Pyrin antamaan Onnille vinkkejä, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Kannattaa katsoa, miten kokeneemmat pelaajat pelaavat, kuunnella valmentajaa ja treenata kovaa. On mukavaa, kun pystyy auttamaan omalla tietotaidollaan, Virtanen sanailee.

Katso Virtasen mietteet uuden kauden alla kokonaisuudessaan TPS TV:stä: https://tpstv.fi/pelaajakortti-2018-jani-virtanen-10/

Lisää uutisia