Pari vahvistusta vielä haussa – Muzaci palasi treenirinkiin

TPS aloitti viime lauantaina Suomen Cup -taipaleensa Helsingissä HJK:ta vastaan ja lopputuloksena 3-0-numeroihin päättynyt oppitunti. Joukkue palasi nöyrästi joukkueharjoituksiin heti alkuviikosta.

– Sunnuntaina palauteltiin peli pois ja uusi harjoitusviikko alkoi erinomaisella tempolla ja intensiteetillä. Harjoittelu alkaa tuottamaan tulosta ja pelaajat ovat jo kauttaaltaan valmiimpia kuin pari viikkoa sitten, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen arvioi.

TPS sai hyökkäyspäähän mukavaa ja odotettua vahvistusta, kun Eliécer Espinosa ja selkävammasta toipunut Albijon Muzaci palasivat täysipainoisesti treenirinkiin mukaan.

– Espinosa on ihan hyvässä kunnossa loman jäljiltä ja Albijon saatiin vihdoin myös terveen kirjoihin. Molemmat ovat treenanneet nyt täysillä joukkueen mukana. ”Albi” pysyy kuitenkin vielä ainakin vähän aikaa sivussa pelikentiltä, Pikkarainen vahvistaa.

Keskikenttäpelaaja Matej Hradecky harjoittelee myös täysillä joukkueen mukana ja hänen kanssaan edetään päivä kerrallaan.

– Joukkueessa on pari paikkaa vielä auki. Otan testiin ainakin muutaman vaihtoehdon, laitapuolustukseen sekä keskikentälle. Kotimaan markkinat on aika tyhjät, joten katseet suunnataan myös ulkomaille. Me testataan mieluummin liikaa ja katsotaan loppuun asti maltilla, ennen kuin tehdään ratkaisuja, Pikkarainen tarkentaa.

Norjalaishyökkääjä Kabamba Tumba Kalabatama harjoitteli ja pelasi joukkueen mukana joulukuussa. Hän iski harjoitusottelussa Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sopimuksettomien pelaajien joukkuetta vastaan osuman, joka kirjattiin samalla uuden LähiTapiola-areenan kaikkien aikojen ensimmäiseksi TPS-osumaksi.

– Hän teki hyvän vaikutuksen ja on palaamassa ensi viikolla Turkuun. Kyseessä on kuitenkin vasta 18 vuotta täyttävä kaveri, joten etenemme ihan rauhassa, Pikkarainen toppuuttelee.

Maalivahti Santeri Aaltonen on käynyt selkänsä kanssa magneettikuvissa. Hänen kokonaistilanteensa ja toipumisaikataulunsa selviää muutaman päivän sisällä. JJK-kasvatti Aati Riihimäki on harjoitellut joukkueen mukana ja hän on valmis pukemaan Palloseuran paidan päälleen, mikäli tarvetta tulee.

TPV:ssä viimeksi pelannut hyökkääjä Eetu Kolu myös harjoittelee edelleen joukkueen mukana ja hän tuli vaihdosta kentälle myös HJK-ottelussa.

TPS jatkaa Suomen Cupin alkulohko-otteluitaan ensi sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraansa. IFK Mariehamn – TPS alkaa 2.2. klo 19:00 Eckeröhallenissa.

Kausikortit Veikkausliigakaudelle 2020: lyyti.in/TPSkausikortti2020

Lisää uutisia