Palloseura aloitti valmistautumisen Naisten Ykköseen

TPS aloitti maanantaina valmistautumisen Naisten Ykköseen päävalmentaja Akusti Salosen johdolla. Salosen mukaan paluu kentälle oli odotettu.

– Takana on pitkä odotus ja oli todella mukavaa päästä kentälle harjoittelemaan tulevaa kautta varten. Näin myös todellinen tutustuminen pääsee alkuun. Tiedostan olevani valmentaja, joka puuttuu aktiivisesti pelitapaan liittyviin asioihin ja varmasti pelaajatkin tulevat huomaamaan tämän. Etenkin näin alussa on toisinaan tarvetta mennä yksityiskohtiin enemmän, mutta ajan kanssa se helpottaa, kun oikea rytmi löytyy.

Varsinais-Suomeen asetettiin joulukuun alussa uusia koronarajoituksia ja näistä on käyty myös tarvittavat keskustelut.

– Koronaan liittyen käytiin läpi niitä ohjeistuksia, jotka viranomaisilta on tullut ja toimitaan niiden mukaan. Nyt on tärkeää toimia vastuullisesti ja toimia ohjeiden mukaisesti.

Ensimmäisten harjoitusten aikana kentällä nähtiin paljon tuttuja pelaajia, mutta joukkoon oli mahtunut myös muutama uusi tuttavuus. 

– Ensimmäisissä treeneissä oli mukana hyvä määrä edellisen kauden pelaajia, sekä myös muutama kasvo. Osa oli jo entuudestaan tuttuja pelaajia, osa oli tullut kontaktien kautta ja osa pelaajista oli itse ottanut yhteyttä ja pyytänyt päästä treeneihin. Ollaan saatu mukaan pelaajia, jotka haluavat mennä eteenpäin ja se on juuri sitä, mitä etsimme. 

Uusia sopimuksia ei ole vielä tehty, mutta Salosen mukaan harjoitusten alkaminen on hyvä apu niitä tehdessä.

– Nyt kun saadaan treenit käyntiin ja joukkue tietää mitä on tulossa, niin se näkyy varmasti myös sopimusten tekemisessä, sillä opimme tuntemaan toisemme. Ainakin itselleni jäi ensimmäisistä treeneistä hyvät fiilikset. Kentällä oli työteliäs ryhmä, joka toteuttaa yhteistä suunnitelmaa mahdollisimman hyvin.

Ensimmäisissä harjoituksissa aivan kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä yläkentän valot sammuivat yllättäen hetkeksi jättäen joukkueen pimeän keskelle. Salonen hyödynsi kuitenkin tilanteen nopeasti.

– Kun valot yllättäen sammuivat, pyysin joukkueen luokseni. Käytettiin aika hyödyksi ja keskusteltiin siitä, että aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että silloin täytyy vain sopeutua uuteen tilanteeseen mahdollisimman nopeasti.

 

Lisää uutisia