Pallo-Iirot tehokkaampi Raumalla

TPS matkasi torstain myöhäisillan ottelussa Raumalle ja joutui poistumaan takaisin Turkuun ilman pisteitä.

Pallo-Iirot aloitti ottelun vahvasti ja lähti antamaan painetta todella korkealta. Aktiivinen peli tuotti tulosta, kun ottelua oli pelattu vajaat 20 minuuttia. Kotijoukkue pääsi katkomaan Saija Östlundin avauksen ja tilanne käännettiin nopeasti hyökkäykseksi. Paikkaa ei jätetty käyttämättä, vaan Katri Juhola pääsi upottamaan pallon maaliin.

TPS ei maalista kuitenkaan lamaantunut, vaan raumalaisten päätyyn lyötiin kovaa painetta. Se tuotti puolen tunnin kohdalla tulosta, kun Laura Linnala pääsi irtautumaan puolustukselta ja taululle iskettiin 1-1 lukemat.

TPS painoi ensimmäisen puolikkaan lopun kovaa ja jatkoi tauon jälkeen siitä, mihin se oli jäänyt. Vain viiden minuutin pelaamisen jälkeen tauolla kentälle tullut Nelly Lehtilä pääsi puolittaiseen läpiajoon. Puolustus pysyi kuitenkin aivan iholla kiinni ja lopulta Pallo-Iirot selvitti tilanteen.

Pallo-Iirojen päätyyn lyötiin kovaa painetta ja vapaapotkujakin tuli runsaasti, mutta maaliverkkoja ei päästy heiluttamaan. Kotijoukkue ei toisella puolikkaalla montaa paikkaa saanut, mutta kun paikka tuli hyödynnettiin se tehokkaasti. Vartti ennen loppua Jessica Kannosto pääsi nostamaan pallon mustavalkoisten maaliin ja raumalaiset olivat taas johdossa.

TPS löi loppuun asti kovaa painetta raumalaisten päätyyn, mutta se ei tulostaululla näkynyt, vaan Pallo-Iirot nappasi täyden pistepotin 2-1 lukemilla. Päävalmentaja Akusti Salonen oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Pallo-Iirot aloitti odotetun vahvasti ja he hyödynsivät kovan myötätuulen hyvin. Maalipotkuissa Iirojen prässi tuli korkealta, emmekä saaneet hyödynnettyä siitä auenneita paikkoja. Teimme huonoja suorituksia ja yksi niistä päättyi Pallo-Iirojen maaliin. Herättiin kuitenkin peliin ja napattiin se omaan hallintaan. Varsinkin 1-1 tasoituksen jälkeen peli oli täysin meidän hallussa.

Tauon aikana joukkue kävi läpi ensimmäisellä puoliajalla tehtyjä virheitä ja kentälle tulikin hyvin vahvasti pelaava Palloseura.

– Ensimmäisellä puoliajalla yritettiin välillä puskea lähes kirjaimellisesti vastustajan läpi, mutta tauolla kävimme läpi sitä, että se ei jalkapallossa toimi, vaan pitää mennä ohi. Keskustelut toimivat ja saatiin pidettyä käytännössä koko pelin paine Pallo-Iirojen päädyssä. Ei kuitenkaan saatu tarpeeksi pelaajia boksiin ja viimeistely oli heikkoa. Iirot sai yhden paikan ja teki siitä voittomaalin.

Seuraava ottelu on edessä jo sunnuntaina, kun Rovaniemen Palloseura saapuu yläkentälle. Salonen korostaakin, että pelaajien täytyy siirtää katseet jo sinne.

– Seuraava peli tulee nopeasti ja nyt kaikkein tärkeintä on se, että jokainen on mahdollisimman pirteässä kunnossa, kun sunnuntain peli alkaa.

 

Myös Palloseuran puolustaja Selja Leiwo oli ottelun jälkeen pettynyt. Leiwo on kuitenkin tyytyväinen siitä, että avausmaalin jälkeen ei lamaannuttu. 

– Tehtiin joukkueena todella paljon töitä ja hyviä suorituksia tuli myös yksilötasolla, mutta se ei tänään riittänyt voittoon saakka. Kentällä tehdyt virheet kostautuivat ja Pallo-Iirot teki paikoistaan maaleja. Ei kuitenkaan lamaannuttu ensimmäisestä maalista, vaan taisteltiin ja napattiin peli haltuun. Luotiin paikkoja, mutta valitettavasti ei tehty maaleja.

Vaikka tappio painaakin, kääntää Leiwo katseen nopeasti tulevaan peliin.

– Olen varma, että jokainen muistaa sunnuntaina tämän fiiliksen, eikä tätä haluta kokea uudestaan. Täytyy kääntää tämä tunne energiaksi ja lähteä treenien kautta kääntämään tekemistä voittavaan suuntaan, jotta kaikki ovat valmiita niin henkisesti, kuin fyysisesti. Tappiot ovat osa peliä ja niistä pitää vain ottaa opiksi ja kasata itsensä. Itselläni on täysi luotto siihen että sunnuntaina napataan taas pisteet.

Lisää uutisia